Jaarprogramma 2020

Vanwege Corona is er geen programma voor 2021 gemaakt.

Woensdag 15 januari :   Reanimatie en AED

Bij een hartstilstand is er acuut levensgevaar. Direct starten met reanimeren en een AED inzetten redt levens. Op deze avond krijgen wij uitleg over reanimatie en AED.

Woensdag 19 februari :   De nieuwe Donorwet en Jaarvergadering

 (let op: aanvang 19.30 uur)

De nieuwe donorwet komt er aan. Wat betekent deze wet voor u? Omdat iedereen vanaf juli 2020 donor wordt, schenken we aandacht aan dit onderwerp. 

We sluiten deze avond af met de jaarvergadering, waarbij u van te voren de stukken per email opgestuurd krijgt.                                                   

Woensdag 18 maart :    Rembrandt van Rijn

Mevrouw N. Rijneveld-Schep uit Lopik geeft een lezing over het leven en werk van deze wereldberoemde schilder. In 2019 was het 350 jaar geleden dat Rembrandt stierf. We kijken naar een aantal werken. Rembrandt was een begaafd verteller: de Bijbel en de Griekse mythologie leverden hem een schat aan verhalen op, die hij op onnavolgbare wijze in beeld bracht.

Woensdag 15 april :   Het werk van Margje Fikse, journalist bij de radio.

Margje Fikse komt vertellen over haar werk bij radio en tv. Ze werkt als presentator bij NPO radio 1 en ze regisseert de reisseries, die Kefah Allush presenteert. Series die worden opgenomen in het Midden Oosten. 

Woensdag 13 mei:   (let op 2e woensdag van de maand) 

Seizoen afsluiting. Locatie blijft een verrassing.

Woensdag 16 september :   Daar zit muziek in!

Op de 1e afdelingsavond na de vakantie is de heer Hans Blokland uit Barendrecht onze spreker. Hij heeft in zijn leven een verzameling van de meest exotische muziekinstrumenten opgebouwd.                                                                                        Hij neemt veel muziekinstrumenten mee en kan er eindeloos over vertellen, maar bespeelt ze ook.

Woensdag 21 oktober :   Bloemschikken

Teuny Bakker gaat met ons een herfstkrans maken.

Woensdag 18 november :   Is het kunst of is het kitsch

Mevrouw Adri van Nifterik vertelt ons over antiek en haar winkelperiode. Daarna bespreekt ze meegebrachte voorwerpen. Iedereen mag 1 of 2 dingen meenemen: bijvoorbeeld glaswerk, sieraden, zilver en goud, fotolijstjes.

Woensdag 16 december :    Kerstmiddag

 

N.B. Voor georganiseerde excursies, wandel- en fietstochten: let op de e-mail.