Barbie Museum

We zijn met een klein groepje naar het Barbie Museum in Vianen geweest en het was een mooie dag!

We begonnen met koffie en appeltaart van “oude taarten”, oudere dames die een stichting vormen voor een goed doel en die taarten bakken voor restaurants.

De tentoonstelling “60 Jaar Barbie” was een mooie terugblik, vooral onze dochters en kleindochters hebben met Barbies gespeeld. (Ikzelf was al 20 toen Barbie bedacht werd en onze zoons hadden er niets mee en de kleinkinderen ook weinig.) Thuis heb ik alle foto’s bekeken met de lijst erbij en toen zag ik pas hoe interessant de expositie is, je ziet zoveel aspecten van die 60 jaar. De trouwjurk uit 1962 was bij voorbeeld het zelfde model dat ik droeg in 1963.

In hetzelfde museum is een kleine expo over Oud-Vianen, daar hebben we ook met veel belangstelling rondgeneusd. De familie Van Brederode was heel belangrijk in de 16e eeuw.

Na een lekkere wandeling door de oude ‘vrijstad Vianen’ liepen we door smalle straatjes en onder poorten door de stad uit, naar buiten.

Aan de Lek staat een grote boerderij (met een stal vol koeien) en daar gingen we pannenkoeken (of iets anders) eten. Een klein groepje, maar gezellig!

Gelukkig bleef het ook droog op de terugwandeling.

José en Trudie brachten ons veilig thuis.

Bovenstaand stukje is geschreven door een van de deelnemers.

De foto's zijn gemaakt door Riet de Kock. (zie onder het hoofdstukje fotoalbum)