Workshop en Training

Datum: 
donderdag 14 oktober 2021 13:30
dinsdag 19 oktober 2021 13:30
Locatie: 
de Crown in Haarlem en de Kreek in Zwaag.
Beschrijving: 
Bestuurstraining

Bestuurstraining voor secretaris, voorzitter, penningmeester, media, portal en website. 

Datum: 14 en 19 oktober 2021;
Locatie: de Crown in Haarlem en de Kreek in Zwaag.
Aanvangstijd: 13.30 uur, inloop 13.00 uur.

Ook geïnteresseerde leden die willen kennismaken met besturen zijn welkom.

Iedere functie wordt getraind door een vrouw met kennis van zaken uit eigen gelederen. Voor media (facebook, Instagram, nieuwsbrief, pr berichten en meer) is een beroepsmatig persoon aangetrokken. De training wordt gegeven in een professionele locatie waardoor alle faciliteiten aanwezig zijn. 

Voorzitterstraining - Anneke Dercksen-Bobeldijk

Nieuwe inzichten en een praktisch handboek om meteen mee aan de slag te kunnen gaan, inspiratie van collega voorzitters, dat gaat de inhoud worden van deze training. Hoe maken we besturen weer aantrekkelijk, wat zijn de grote lijnen die voor iedere afdeling belangrijk zijn en waar is jouw afdeling meer bij gebaad omdat we nu eenmaal niet allemaal gelijk zijn. Hoe kan een bestuur er uit zien, wat is er veranderd op dat gebied. Wat is ervoor nodig om je vereniging te laten bloeien.

Ik hoop jullie te mogen ontmoeten en motiveren, zeker als je vindt dat jouw afdeling wel wat inspiratie gebruiken kan, of als er een bestuurswisseling op komst is. Maar ook als het juist goed gaat, want dan is jouw inbreng en motivatie mogelijk van waarde voor een ander.

Kortom, als je waarde hecht aan positief, plezierig en ontspannen besturen, kom dan zeker naar deze voorzitterstraining. Je hoeft niet perse voorzitter te zijn en samen mag ook.

Secretariaat - Wilma Wiedemeyer

Voor deze training zullen wij het hebben over de activiteiten van de secretaris. De werkzaamheden zijn bij diverse afdelingen verschillend. Wij hebben het bij deze training over hoe je het beste deze functie kan uitvoeren. Over de agenda, notulen en het voorbereiden van vergaderingen (jaarvergadering). Hoe gaan we om met 'oude' protocollen, wat moeten we bewaren en hoe lang, en meer.

Penningmeester - Wil van den Hurk

In deze bijeenkomst voor penningmeesters gaan we in op de taken die bij de functie penningmeester (kunnen) horen. Hoewel het geen echte "boekhoudcursus" is komt de cijfermatige kant wel aanbod. We nemen tijd voor wat je soms lastig vindt, waar je tegenaan loopt en voor uw vragen. En wie weet, ga je met voor jou onbekende en nuttige tips naar huis.

Media, Nieuwsbrief, Social Media & meer - Irina Hoffer

Irina is journaliste, presentatietrainer en gebarentolk. Zeer is daarbij zeer bedreven met de media en heeft goeie trainers vaardigheden.

'Ik help je je verhaal duidelijk te structureren en nog beter te vertellen. Op een manier die bij jou past. Zodat je ontspannen, maar met impact, je boodschap overdraagt'.

Portal ledenadministratie - Paula Reerink

Sinds enkele jaren is de ledenadministratie helemaal digitaal geworden. Elke afdeling houdt zelf deze zgn. ledenportal bij; d.w.z. je verwerkt de mutaties zoals nieuwe leden invoeren, opzeggingen, interessegroepen aanmaken, bestuur van de afdeling invoeren én up-to-date houden, er komt een nieuwe portalbeheerder in uw afdeling, wat is de juiste volgorde van invoeren.

Ook: hoe te handelen als een lid overlijdt en je wilt niet dat het magazine of andere post nog naar de familie verstuurd wordt. Er staat een goede handleiding in de portal zelf, daarmee zou iedereen een heel eind moeten komen maar in de praktijk blijkt, dat het prettig is om sommige dingen even ‘live’ te laten zien. 

Laptop en de inloggegevens van de portal meenemen!

Website - Lies van der Lubbe & Gea Klein-Hamming

Deze training gaat over hoe de website in te vullen en aantrekkelijk te maken. Hoe leuk is het om dames uit de eigen regio te enthousiasmeren om van Vrouwen van Nu lid te worden. Er is voldoende aandacht, juist voor beginners.

Voor de pauze uitleg op de beamer en na de pauze kijken we samen naar de diverse websites, wat is top en wat kan beter. Neem je eigen laptop en of tablet mee, maar dit is niet noodzakelijk.

Meer informatie en/of aanmelden? pb.secretaris.vvn.nh@gmail.com

 
  •  

  •  

  •  
  •  
  •  
  •  
Gebruikersmenu

privacy verklaring | nieuwsbrief