Wandelen op en rond Wieringen

Wandelen op Wieringen is ontspannen door inspanning. Ons voormalige eiland is een prachtige plek om te wandelen, het kent een diversiteit aan vergezichten en variaties in het landschap.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde.

Wij wandelen op woensdagmiddag over dit unieke stukje Nederland, Wieringen. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, een korte route van 3 a 3⅟2 km en lange route van 6 a 6⅟2 km.  Eens per maand wordt er een route gekozen buiten Wieringen of gaan we fietsen.

  • Start: 13.30 uur.
  • We lopen met in achtneming van de RIVM richtlijnen.
  • Wil je een keer met ons meelopen? Dat kan, je bent van harte welkom.

November 2020: 4; 11; 18 en 25. Startplaats Kerkplein t/o 6 Hippolytushoef. We lopen diverse routes door en rond het dorp. Zo lopen we over Oost- en Westerklief, langs de Waddenzee, Elft, Noordburen en meer.

December 2020: 2, 9, 16. Startplaats snackbar De Bonkte Hongd Westerlanderweg, Westerland. We lopen dan gezellig door Westerland en het buitengebied. Het Lutjestrand, de haven van De Haukes en Noorderbuurt, er valt altijd wat te zien en te bespreken.

Januari 2021: 6; 13; 20 en 27. Startplaats Leemput Vatrop. Er is voldoende parkeergelegenheid voor auto en fierts. Er worden afwisselende rondjes over Vatrop, Stroe, Den Oever en Oosterland gelopen.

Meer informatie over Vrouwen van Nu Wieringen?  vrouwenvannu.wieringen@gmail.com

Voor Vrouwen van Nu leden zijn de contactgegevens te vinden in het besloten deel "Voor Leden".