Wandelen op en rond Wieringen

Wandelen op Wieringen is ontspannen door inspanning. Ons voormalige eiland is een prachtige plek om te wandelen, het kent een diversiteit aan vergezichten en variaties in het landschap.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde.

Wij wandelen op woensdagmiddag over dit unieke stukje Nederland. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, een korte route van 3 a 3⅟2 km en lange route van 6 a 6⅟2 km.  Eens per maand wordt er een route gekozen buiten Wieringen of gaan we fietsen.

  • Start: 13.30 uur.

In de maanden maart, april en mei hebben we door de Coronamaatregelen, opgesteld door het RIVM niet gewandeld. 

We zijn weer gestart, natuurlijk met in achtneming van de RIVM richtlijnen.

Juni 2020: 3; 10; 17 en 24. Startplaats snackbar De Bonkte Hongd Westerlanderweg, Westerland. We lopen dan gezellig door Westerland en het buitengebied. Het Lutjestrand, de haven van De Haukes en Noorderbuurt, er valt altijd wat te zien en te bespreken.

Op 1 juli fietsen we mee met de Reiscommissie, lees meer....

Juli 2020. 1; 8; 15; 22 en 29. Startplaats Leemput Vatrop. Er is voldoende parkeergelegenheid voor auto en fiets. Er worden afwisselende rondjes over Vatrop, Stroe, Den Oever en Oosterland gelopen.

Augustus 2020: 5; 12; 19 en 26. Startplaats Kerkplein t/o 6 Hippolytushoef. We lopen diverse routes door en rond het dorp.

September 2020: 2; 9; 16; 23 en 30. Startplaats snackbar De Bonkte Hongd Westerlanderweg, Westerland. We lopen dan gezellig door Westerland en het buitengebied. Het Lutjestrand, de haven van De Haukes en Noorderbuurt, er valt altijd wat te zien en te bespreken.

Wil je eens met ons meelopen? Dat kan, je bent van harte welkom. 

Meer informatie?  vrouwenvannu.wieringen@gmail.com

Voor Vrouwen van Nu leden zijn de contactgegevens te vinden in het besloten deel "Voor Leden".