Tuinclub de Korenaar bezocht antroposofische verzameling

Op 7 oktober was het antropsofische Poppenmuseum en tuin van Anneke en Gerrit Roza, aan de Oom Keesweg in Wieringerwerf, het doel van Vrouwen van Nu Wieringen. Anneke heeft een voormalige ruimte in de boerderij ingericht als tentoonstellingsruimte. Hier konden de deelnemers de vitrines bekijken met alle werkstukken door haar gemaakt. Poppen en figuurtjes zijn met heel fijn naald werk en liefde in de loop van de tijd gemaakt.

Het is haar grote hobby; de antroposofische poppen. De poppen hebben geen gezichtsuitdrukking, detals zoals oren, ogen, neus, vingers en tenen worden bewust weggelaten om het kind te stimuleren de eigen fantasie te gebruiken. Het zijn poppen om van te houden en te knuffelen. De grote vitrinekasten staan vol met handgemaakte poppen en natuurlijk veel materialen. De inrichting is aangevuld met bijkomstige stukken, als wiegjes, poppenwagen, kinderservies en speelgoed uit grootmoeders tijd.

In de schuur een mooie grote verzameling van allerlei huishoudelijke voorwerpen van naaimachine, wasmachines tot huishoudelijke voorwerpen. Gereedschap uit vervlogen tijden, voor velen een beeld van herinnering. Anneke vertelde met passie over haar hobby en alles wat er te zien is.

Gerrit verzorgde de rondleiding door de tuin, waarin hij dagen actief is. Het resultaat mag er dan ook zijn, het is een lust voor het oog en oor. Het is een prachtige tuin met veel vaste planten, bomen en een grote vijver en veel zitjes om te genieten van de bloemenpracht en stilte. De rondleiding werd aangevuld met mooie verhalen. Het bezoek aan de familie Roza was zeer geslaagd en gezellig.

De eerstvolgende bijeenkomst is op 20 oktober, dan vertelt Gerard Numeijer over de Atlanticwall. Gerard Numeijer heeft begin 2019 het “Air-war Museum” opgericht, gelegen aan het Molenveld in Hippolytushoef. Er lagen al verschillende onderdelen in het pand van geallieerde en Duitse vliegtuigen uit de tweede wereldoorlog. Ondertussen is er een enorm netwerk opgebouwd om zijn museum nog meer inhoud te kunnen geven. 

Meer weten over Vrouwen van Nu Wieringen? Vrouwenvannu.wieringen@gmail.com