Schrijfster José Kruijer over haar boek Manzanilla

Boekbespreking door de Noordhollandse schooljuf en schrijfster José Kruijer, boek Manzanilla. José vertelt ondermeer over het schrijfproces, waarom dit boek, haar manier van schrijven, de spanning in het boek en meer. Manzanilla is een spannend, makkelijk lezend en vlot geschreven boek, waar veel over is te vertellen.

  • Datum: 17 november 2021;
  • Aanvang: 20.00 uur;
  • Locatie: cafe Waddenzee te Westerland;
  • Gasten welkom mits de coronamaatregelingen dit toelaat, entree € 10,= (voor je koffie/thee en consumptie in de pauze). 

'Manzanilla' is een spannende roman over familie liefde en -ergernissen. Over oud en nieuw leed, over vriendschappen en school(plein)perikelen. En over de dunne lijn tussen voortdurende twijfel en toewijding van een vrouw in de bloei van haar leven.

Hester verhuist met haar gezin naar een oud familiehuis in 't fraaie duindorp Schoorl. Haar echtgenoot belooft hen een prachtige zomer met hun gezin, familie en. Dat valt voor haar nog te bezien.

Twee hartsvriendinnen krijgen - na hun afstuderen - een reis cadeau naar het mooie Curaçao. Een van hen was daar liever niet geweest.

Twintig jaar later verhuist Hester met haar man Koert en hun twee jonge dochters van een Amsterdams grachtenhuis naar een groot, oud familiehuis in het fraaie duindorp Schoorl. Haar echtgenoot belooft haar een prachtige zomer, een geweldig jaar zelfs, met hun gezin, familie en vrienden.

Dat valt voor Hester nog te bezien.

Voor ze het beseft neemt haar flierefluiterige zus Meike haar intrek in hun zomerhuis. Bemoeien Koerts bazige tante Odette en irritante nicht Bowien zich met Hesters gezin. En stort haar man zich op zijn eeuwige 'Ik vertrek' project. Hester zelf besluit haar oude liefde, lesgeven, weer op te pakken. Als dan eindelijk de 'prachtige' zomer begint, wordt deze ingeluid met een toxische boodschap.

Lezers omarmden in groten getale al de vorige roman 'Verzwegen' van de Noord-Hollandse schooljuf & schrijfster José Kruijer. Met deze - inmiddels derde druk van dit boek - oogstte José vele enthousiaste lezersreacties en ontving zij prachtige recensies van de grootste Nederlandse boekleesgroepen.

Meer informatie over de vereniging en/of bijeenkomst? vrouwenvannu.wieringen@gmail.com