Provinciedag 2021 Zaanse Schans anders

Datum: 
donderdag 23 september 2021 09:30
Locatie: 
Zaanse Schans
Beschrijving: 

Beleef de Zaanse Schans anders De Zaanse Schans is bekend om zijn karakteristieke Zaanse woon- en werkbuurt met molens, pakhuizen en bijzondere musea.

Deze dag staat in het teken van de Zaanse Schans ‘anders’. We doen een workshop bij Anke de Wolff in de museumbakkerij, varen in de Kalverpolder en worden rondgeleid door de ‘burgemeestersvrouw’ Kaatje Slagter, die ons zal meenemen in het burgemeestershuis.

We maken kennis met het oude ambacht klompen maken en nemen een kijkje in het klompenmuseum. Natuurlijk is er ook gelegenheid om enkele leuke kleine musea en winkeltjes te bezoeken. Om 16.00 uur sluiten we deze ‘historische dag’ af met een hapje en een drankje in De Kraai.

Waar: pannenkoekenhuis ‘De Kraai’, Kraaienpad 1, Zaanse Schans, Zaandam

  • Tijd: inloop tussen 9.30 en 10.00 uur voor koffie en gebak.
  • Het programma begint om 10.30 uur

Prijs: € 40,- voor een geheel verzorgde dag inclusief koffie en gebak, lunchpakket, rondvaart, rondleiding, workshop en een afsluitend drankje en hapje. Te voldoen op bankrekeningnummer: NL 89 RABO 01342 61 488 t.n.v. Provinciale Commissie Reizen Noord-Holland o.v.v. Provincie dag 2021. S.v.p. betalen na 1 januari 2020 Informatie: email: a.lettinga@quicknet.nl

Opgave: inschrijving.crnh@gmail.com Kosteloos annuleren kan tot 17 juli 2021 daarna zijn er kosten aan verbonden. Als iemand van de reservelijst uw plaats kan innemen, blijven deze beperkt tot € 2,50. Indien dit niet lukt, dan zijn we genoodzaakt de voor u gemaakte kosten door te berekenen.

Annuleringsverzoeken dienen persoonlijk gedaan te worden.

Bereikbaar: De Schans is te bereiken met bus nummer 391 vanaf het CS Amsterdam. Rode pijl is Bushalte

Parkeergelegenheid: Gratis parkeren is beperkt mogelijk op het Schoolpad in Zaandijk, brug overlopen naar de Zaanse Schans, of betaald parkeren op het parkeerterrein van de Zaanse Schans.

Organisatie: Reizen en Kunst, Cultuur & Maatschappij Noord-Holland.