Motoropa's vertellen

Op maandag 22 januari hield Vrouwen van Nu Wieringen haar eerste bijeenkomst van 2020. Na het welkom namen Aard en Jaap van de Motoropa's uit Nieuwe Niedorp het woord. De mannen vertelden over hun avontuurlijke reis door India, het Himalaya gebergte.

Met een groep van twaalf mannen zijn zij in 2011, na de vliegreis en busreis naar Manali in India, begonnen met hun motoravontuur. In Manali stonden de nieuwe Enfield 500 cc-motoren klaar om door de bergen te trekken, het werd afzien tijdens deze barre tocht maar tegelijkertijd was de reis zeer indrukwekkend.

Landverschuivingen, overstromingen en temperaturen van min 12 graden 's nachts, terwijl ze in tenten sliepen, het was niet wat je noemt een makkie, maar wel heel indrukwekkend. Er werden dia's en twee korte films vertoond van deze barre tocht. We kregen een indruk van New Delhi, Khardung La, de Taj Mahal en het land en bewoners.

De mannen konden mooi vertellen en lieten ons ook een filmpje zien van hun werk in Cambodja, daar hebben ze een speeltuin gedoneerd. Vanuit An Long Ven reden ze 40 km noordelijker om het speeltuinproject te realiseren.

Ze plaatsten eigenhandig, met hulp van lokale bevolking en vele kinderen, de geschonken toestellen; het klimrek, grote dubbele glijbaan,3 wippen en 10 schommels bij de hier in 2011, ook via de stichting Childs Dream, gesponsorde school. Onmiddellijk na plaatsing maken de kinderen er enthousiast gebruik van.

Je vindt ons hele programma in agenda activiteiten.

Meer informatie? vrouwenvannu.wieringen@gmail.com