LEVVEL, bekijk de werkzaamheden langs de Afsluitdijk

Datum: 
donderdag 1 september 2022 00:00
Locatie: 
Oosthaven Den Oever
Beschrijving: 

Met Den Oever als startpunt leidt de boottocht eerst langs alle werkzaamheden rond de bouw van het gemaal en de renovatie van de spuisluizen bij Den Oever. Ook de dijkversterking met de Levvel-blocs komt goed in het zicht.

Op 1 september as. hebben we voor Vrouwen van Nu Wieringen een boottocht geboekt voor max. 20 personen. Vertrektijd volgt later.

Op de authentieke vissersboten van Jan Rotgans en Jan Heijligenberg, vaar je op de Waddenzee, langs de Afsluitdijk en de dijkversterkingswerkzaamheden. De boottochten zijn gratis. In ongeveer twee en een half uur krijg je een uniek zicht op de werkzaamheden vanaf het water. Jan Rotgans, WR 130 en Jan Heijligenberg zijn zeer ervaren schippers en gidsen, die onderweg tekst en uitleg geven.

LEVVEL

LEVVEL staat voor Lely's Erfgoed Veiliggesteld en is de bouwcombinatie bestaande uit BAM, Van Oord en Rebel. De Nieuwe Afsluitdijk (DNA) is een samenwerking tussen de provincies Noord-Holland en Fryslân en de gemeenten Hollands Kroon en Súdwest-Fryslân.

De Nieuwe Afsluitdijk wil dat de Afsluitdijk een voorbeeld wordt van duurzame innovatie op het gebied van Energie & Water, Economie & Water en Natuur & Water. Samen dragen deze duurzame ontwikkelingen bij aan de sociaaleconomische versterking van de regio’s aan weerszijden van de Afsluitdijk.

Aanmelden bij Boukje de Haan.

Meer weten over Vrouwen van Nu Wieringen? vrouwenvannu.wieringen@gmail.com