De Korenaar naar Peacock Garden

Op 2 september jl. bezocht de tuinclub De Korenaar de prachtige educatieve tuin Peacock Garden in Anna Paulowna.

Het mogen invullen van een stuk ‘snippergroen’ van de gemeente Hollands Kroon heeft in mei 2017 een aanvang genomen. Het ontwerp van de tuin heeft natuurlijke vormen en is toegepast op het geploegde stuk grond.

Van uit het centrum lopen de paden naar het noorden en het zuiden voor een goede lichtinval. De paden zijn opgevuld met houtsnippers en door die manier komen de beplantingsvakken te voorschijn.

Door de lage ligging van de tuin zijn er een aantal natte stukken die de aandacht vragen. Draineren en uitgraven is dus een optie want we tuinieren op deze tuin tenslotte met de natuur mee.

Nu is de tuin een prachtige educatieve sier- en moestuin waar geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen, wel groenbemesters, mulchmateriaal, oude stalmest en mineralen wordt gebruikt. Mede door de schenkers van planten en maker van tafel en bankjes van oude pallets.

De educatie is in volle gang, alleen al door het laten zien hoe het nu is geworden. Ecologisch /dynamisch tuinieren is het motto en vooral genieten van deze tuin.

Meer weten? vrouwenvannu.wieringen@gmail.com