Borduren is kunst, hip en trendy

Mooi handwerk is weer helemaal hip en trendy, vooral de oude technieken zijn weer terug van weggeweest bij jong en oudere generaties vrouwen en mannen. Vrouwen van Nu Wieringen brengt deze kunstvorm onder de aandacht en iedereen die het leuk vindt om met naald en draad stof te bewerken is welkom. 

Eenmaal in de 14 dagen komt de handwerkgroep Textielkunst bij elkaar, het thema voor dit seizoen is BinnensteBuiten en de handwerk technieken die dit seizoen centraal staan zijn Assisie en Holbein. Assisie is een uitspaar techniek, waarbij niet het patroon geborduurd wordt maar juist de achtergrond. Deze vorm van borduren geeft een speciaal effect omdat het uitgespaarde patroon iets verdiept ligt en de voorkant en de achterkant gelijk zijn.

Tijdens de bijeenkomst wordt de benodigde informatie verstrekt; de te gebruiken materialen, patronen en techniekuitleg. De eigen inbreng van de deelnemers wordt meegenomen om zo tot een mooi werkstuk te komen. Om deel te nemen aan de bijeenkomsten hoef je niet geoefend te zijn, het werkstuk en techniek wordt aangepast aan de vaardigheid van de cursist.

Voor volgend seizoen staat de cursus Perzisch ajour met basissteken op het programma, dit is een kleur op kleur techniek. Er wordt gewerkt op kaaslinnen. Het kantachtige effect wordt bepaalt door het samentrekken van de weefseldraden en de gebruikte steken.

De Textielkunst commissie gaat het hele jaar door, in de zomer veelal vrij werk en 's winters een gekozen techniek, maar het staat elke cursist vrij om hier voor te kiezen. Om inspiratie op te doen zijn er volop patronen beschikbaar en bezoeken de cursisten handwerktentoonstellingen in Drenthe, Overijssel en Friesland. 

  • I.v.m. het coronavirus zijn de bijeenkomsten tot een later te bepalen datum uitgesteld;
  • Locatie: wisselend op Wieringen;
  • Tijd: 13.30 - 15.30 uur.

Hou je van handwerken en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij Vrouwen van Nu Wieringen, neem dan contact op met het secretariaat; vrouwenvannu.wieringen@gmail.com