Beleef de Zaanse Schans anders

De Provinciedag Noord-Holland met als thema 'Beleef de Zaanse Schans anders', is op donderdag 23 september 2021, aanvang 9.30 uur.

De Zaanse Schans is bekend om zijn karakteristieke Zaanse woon- en werkbuurt met molens, pakhuizen en bijzondere musea. Deze dag staat in het teken van de Zaanse Schans ‘anders’.

We doen een workshop bij Anke de Wolff in de museumbakkerij, varen in de Kalverpolder en worden rondgeleid door de ‘burgemeestersvrouw’ Kaatje Slagter, die ons zal meenemen in het burgemeestershuis. We maken kennis met het oude ambacht Klompen maken en nemen een kijkje in het Klompenmuseum. Natuurlijk is er ook gelegenheid om enkele leuke kleine musea en winkeltjes te bezoeken.

Dit alles start vanuit het pannenkoekenhuis De Kraai waar we de dag tussen 9.30 en 10.00 uur beginnen met koffie en gebak. Om 16.00 uur sluiten we deze ‘historische dag’ af met een hapje en een drankje in De Kraai.

Wij bieden u het volgende:

  • een workshop bij Anke de Wolff in de museumbakkerij, 
  • varen in de Kalverpolder,
  • rondleiding door de "burgemeestersvrouw" Kaatje Slagter, die ons zal meenemen in het burgemeestershuis,
  • kennismaking met het oude ambacht klompen maken en een kijkje in het klompenmuseum,
  • gelegenheid om enkele kleine musea en winkeltjes te bezoeken.

We zullen de verschillende activiteiten afwisselen, zodat iedereen de gelegenheid krijgt alle onderdelen mee te maken.

Voor de dames die reeds hebben ingeschreven zal de prijs gelijk blijven. Mochten er prijsaanpassingen komen, dan zullen wij dat bekend maken bij de nieuwe inschrijvingen.

Prijs € 40,00 voor een geheel verzorgde dag inclusief koffie/thee met gebak, lunchpakket, rondvaart, rondleiding, workshop en een afsluitend drankje en hapje.

Informatie: e-mail: a.lettinga@quicknet.nl telefoon 06 34 84 45 11.