fietstocht

woensdag 29 juli 2020

Om 13.00 uur vertrokken we op de fiets met 23 dames vanaf “de Tippe” richting Doldersum. Over de heide [Huenderweg] naar Wateren. Daar over de brug, linksaf [klinkerpad], later fietspad.

Er is een nieuw fietspad aangelegd, waar beestenpoten in het asfalt zijn aangebracht. Dit fietspad doorkruist Oude Willem. Bij de uitkijkheuvel, waar we even pauze hielden met een kleine versnapering.

Tot de driesprong, waar mooie banken zijn gemaakt van omgevallen bomen en houtsnijwerk van verschillende diersoorten. Hier hebben we heerlijk gezeten of gestaan om iets te drinken.

Daarna gingen we richting de Bosweg naar café-restaurant “Hoeve aan de weg”. Waar we van koffie met iets lekkers genoten[op corona afstand]. Er werd heel wat afgekletst.

Na ongeveer een uur gingen we door het bos, voorbij het onderduikershol naar Wapse en langs de Wapserweg naar Vledder, waar we terug konden zien op een mooie middag.

Belangstelling om nog een fietstocht te gaan plannen was groot.

Op 26 augustus was het plan om nogmaals te fietsen maar vanwege de slechte weeromstandigheden moesten we het helaas afblazen. Deze route blijft bewaard tot het volgende seizoen.

De reiscommissie:

Aaltje, Lammie, Jo, Jansje, Lien en Grietje

https://1drv.ms/u/s!AsWoRkt6RCjRg3xcjpwauXCzmw60?e=SE3vzZ