Een veelbewogen wandeltocht

Op 16 september verwelkomen bij Vronie Spigt bij de Vrouwen van Nu in Veenhuizen. Een grote opkomst van leden en gasten luistert geboeid naar haar verslag over haar wandeltocht naar Santiago de Compostella.  Ze wordt o.a. door haar moeder (96) uitgezwaaid: Kind, ik had het ook zo graag gedaan. In haar rugzak zit een steen, die ze meegenomen heeft uit Uganda op het graf van haar zwager Kees Spil, de missionaris. In altijd in haar gedachten haar jonggestorven vader, toen zijzelf nog maar vier jaar jong was.

De Jacobsschelp, symbool van alle pelgrims, is goed zichtbaar en zorgt voor warme ontmoetingen en gastvrij onderdak.  Allerlei ontberingen zijn haar deel: hagelstenen, onbegaanbare wegen maar ook verrassingen. Haar man loopt een stukje mee, later haar zus en man en ook haar kinderen zorgen voor hoogtepunten tijdens de tocht. En o, dat heimwee dat volgt op het afscheid... op 21 april gaat ze op weg en 15 augustus komt ze thuis, sluit ze haar gezin alsook haar moeder weer in de armen.

Emoties spelen weer op als ze ons de dia’s vertoont met bijpassende muziek.

Het begint met een overweging / daarna komt het plan in beweging / van familie neem je afscheid / je ziet ze niet voor langere tijd. / Je treft allerlei ontberingen, narigheid/ ook allerlei vormen van vriendelijkheid. / De natuur is overweldigend mooi, al zoekend vind je dan je slaapkooi. / Treffend weet je je gevoel te verwoorden, met muziek ondersteun je prachtige oorden. / Vronie, je bent een uitdaging aangegaan en alle hoogte- en dieptepunten vrouwmoedig doorstaan. / In alle bescheidenheid ben je groot, ik weet zeker dat iedereen van je verhaal genoot.

Met deze woorden heb ik namens onze leden Vronie bedankt voor haar fantastische opening van ons nieuwe seizoen. Ook kan ik nog het volgende melden:

 u kunt uw ideeën voor onze uitgaansdag melden bij het bestuur

We hebben een excursie georganiseerd op 8 oktober, 14.00 uu, bij het Kremlin in Winkel, kosten € 6.50 pp;

De fietsdag is prima verlopen dankzij de organisatie van Corrie Neeft, Maria Bergen, Els Ursem, Maria Bergen;

De RABO-sponsoring heeft ons €179,79 opgebracht dmv 39 stemmen. Dank u wel!

 

Wij zien u graag op 8 oktober in Winkel bij het Kremlin en anders op onze volgende avond, 14 oktober met de spreker Menno Wognum over de KNRM. Uw man, partner is van harte welkom bij deze boeiende lezing over de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij.

 

Marry