WOENSDAG 19 OKTOBER: Communicatie met de overheid Workshop ‘Zoeken en vinden van informatie over de overheid op internet’

Datum: 
woensdag 19 oktober 2022 13:30
Locatie: 
Locatie: Pekhoeve, Dorpstraat 94, Ulvenhout
Beschrijving: 

Digi-Taalhuis Breda helpt volwassenen in het verbeteren van hun basisvaardigheden, maar ook het leren omgaan met de computer, tablet of telefoon.

Zo vindt er eenmaal per week (dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur) een Digi-Inloop plaats in o.a. Bibliotheek Zuid waar je terecht kunt met allerlei digitale vragen. Daarnaast biedt Digi-Taalhuis Breda ook (gratis) workshops en cursussen aan om beter te leren omgaan met telefoon, tablet of computer.

Digi-Taalhuis Breda biedt in samenwerking met KBO Ulvenhout en Vrouwen van Nu Ulvenhout in oktober een workshop aan over het zoeken en vinden van informatie van de overheid op internet.

Alle informatie van de overheid staat tegenwoordig op internet. Bijvoorbeeld informatie over de Belastingdienst, de Sociale Verzekeringsbank en de gemeente Breda. Dit noemen we de e-overheid. Maar hoe zoek je de informatie die je nodig hebt? En waar moet je op letten als je hiermee bezig bent?

Tijdens deze workshop geven we uitleg over verschillende manieren van zoeken op internet en geven we handige tips hierover. Ook gaan we samen aan de slag met het zoeken en vinden van de juiste informatie.

 

Woensdag 19 oktober van 13.30 - 15.30 uur

Locatie: Pekhoeve, Dorpstraat 94, Ulvenhout

Kosten: Geen

Apparatuur: We gaan er van uit dat je je eigen (opgeladen) laptop of tablet meeneemt. Heb je die niet? Geef dit dan aan bij je aanmelding, dan nemen wij een leen-toestel voor je mee.

Wil je meedoen? Meld je dan aan!

Informatie of aanmelden: 

· Stuur een e-mail naar info@digi-taalhuisbreda.nl

· Bel of stuur een (Whatsapp-)bericht naar 06 52813807

 

Let op: Woensdag 14 december volgt nog een workshop over de website van de gemeente Breda.