VRIJDAG 22 OKTOBER: bezoek aan de Prullenkast en een wandeling in Willemstad

Datum: 
vrijdag 22 oktober 2021 12:00
Locatie: 
Adres: Zuidlangeweg 3, Oudemolen: vertrek: 12.00 uur
Beschrijving: 

Verzamelen, verzamelen, verzamelen………….
Midden in de West-Brabantse Ruigenhilpolder, nabij Willemstad, vind je, in een oase van rust en ruimte, een historische boerderij uit 1574 met daarin De Prullenkast. Als bezoeker kun je in deze schuur je hart ophalen aan heel veel brocante en curiosa, te zien in diverse stijlvol ingerichte ruimtes. Daarnaast is er voor de liefhebbers een klein Poppen- en Berenmuseum, inclusief poppenhuizen (privécollectie). Zowel in de theetuin als in de tearoom kun je heerlijk genieten van diverse soorten koffie en thee. Voor de bezoekers wordt elke week verse taart gebakken. 

's Middags een Stadswandeling door Willemstad.

Ben jij er klaar voor? Treed in de voetsporen van belangrijke vorsten en veroveraars en waan jezelf op een woelig strijdtoneel als vriend of vijand, tussen water en forten. Laat je meevoeren door de gezellige straten van de historische vesting tijdens één van de vele stadswandelingen met gids.

Tijdens een wandeling naar keuze vertelt de gids over het ontstaan van de bastions, de stadswallen, het stratenpatroon en de vele bijzondere bezienswaardigheden en monumenten. De kosten worden berekend op het aantal deelnemers.