feest

Verslag jubileumdag Vrouwen van Nu 90 jaar in Orpheus Theater in Apeldoorn op 12 okt. Jl.
Bea en Tonny moesten al vroeg uit de veren, want zij hadden zich opgegeven voor deze dag en dat betekende op 7.35 uur klaar staan bij Rogat om met de bus richting Apeldoorn te gaan. Wekker 5.30 uur gezet. Wel héél vroeg, maar ja je wilt niet te laat komen. Beter een kwartier wachten dan 1 minuut te laat. De dag ervoor hadden we onze tas al in orde gemaakt, want niet vergeten!!!!!!!! :
Entreeticket, QR code, identiteitsbewijs en mondkapje voor in de bus en natuurlijk de portemonnee.
Om 7.10 uur stonden we al op de parkeerplaats van Rogat en zo langzamerhand volgden er meer. Toen iedereen in de bus zat vertrokken we naar Apeldoorn. Het voelde even als een schoolreisje, dagje uit, gewoon genieten van alles wat er op je afkomt en een snoepje in de tas. Om ruim 9.00 uur kwamen we aan bij Orpheus en alles zag er feestelijk uit. Het was erg goed georganiseerd en we zaten vlot aan de koffie/thee met een feestelijk gebakje, voorzien van logo en 90 jaar erop. Na nog een kop koffie en toiletgang richting theaterzaal. Alle dames hadden bij binnenkomst een logo met speld gekregen in een zelf gekozen kleur en natuurlijk direct opgespeld, prachtig gezicht. Wij zijn helemaal boven (balkon) gaan zitten en mooi in het midden, zodat we alles goed konden overzien.
Carla Wijers (in prachtige outfit) onze directeur van Vrouwen van Nu was lady speaker en praatte de hele dag aan elkaar. Onze nieuwe landelijke voorzitter Reineke van Wouwe hield de openingstoespraak. Tot 10.30 uur, want toen kwam onze beschermvrouwe HKH prinses Beatrix met gevolg binnen. Alles was duidelijk te zien op het grote scherm. Ze zag er prachtig en stralend uit en iedereen werd verzocht te gaan staan en te applaudisseren en geen foto’s te nemen.
Sanne Bakker bracht een miniconcert op haar harp, indrukwekkend en daarna vertelde Cheyenne Haatrecht, de verschilmaker van 2021 over haar werk bij de politie en haar drijfveren. Vorige Vrouwen van Nu magazine is er veel aandacht aan geschonken. Prinses Beatrix kwam het toneel op om het jubileumkunstwerk te onthullen, gemaakt door Karlijn van der Wey, studente van Art EZ. Twee van hout gemaakte werkstukken, die Vrouwen van Nu compleet kunnen maken met eigen bijdragen. Na het optreden van de Pauwergirls, heel gezellig trad harpiste Sanne Bakker nogmaals op met een flamingonummer. Bea was helemaal onder de indruk! Inmiddels was de prinses naar de foyer vertrokken met uit elke provincie een vertegenwoordiger om met elkaar van gedachten te wisselen.
Om 12.00 uur konden we ons lunchpakket afhalen. Perfect geregeld!
Na de lunch ruim tijd om te dwalen door de zalen, waar provinciale stands zich konden promoten. De vele contacten en ontmoetingen waren erg waardevol. Onze tassen werden steeds zwaarder, want her en der werd wat uitgedeeld zoals schrijfblokje (altijd makkelijk) , potloden, puzzelboekje en zowaar bruine bonen in een zakje en verse walnoten enz. Ook hebben we onze stem uitgebracht bij de textielwedstrijd, waarvan later op de middag de winnaar werd bekend gemaakt. Na de koffie/thee, glaasje prosecco terug naar de theaterzaal voor het vervolg van de middag.
Uit elke provincie werd een Vrouw van Nu van het jaar uitgekozen i.v.m. het jubileumjaar De Pauwergirls zongen deze vrouwen persoonlijk toe. Uit Drenthe was dit Roeffie Morssink-Mulder uit Ruinerwold, 94 jaar jong. Zij is ook in gesprek geweest met prinses Beatrix voor de middag.
Hierna bracht Irene van der Aart met: “Vrouwen van Nu musical” een mooi humorvol programma met onverwachtse woordspelingen en aangepaste muziek.
Om 17.00 uur sloot de voorzitter deze dag en wij hebben voldaan en moe een prachtige dag gehad. Weer in de bus richting Rogat. Ruim 19.00 uur waren we weer thuis in Uffelte.

Bea en Tonny