Zomeractiviteiten

Klootschieten

Dinsdag 4 juni was er weer onze jaarlijkse klootschietavond in Zeegse bij “ Het Witte Huis “. Dit jaar was het weer ons goed gezind en verschenen er 12 dames aan de start. Halverwege werd er gezorgd voor een natje en een droogje zodat de dames weer met volle moed de route door het mooie Zeegse konden vervolgen. Voor de winnende groep was er een leuke prijs. Op het terras was het natijd nog lang gezellig.
 

Fietspuzzeltocht

Dinsdagavond 18 juni, alweer zo’n prachtige zomeravond. Deze avond kon er gepuzzelt en gefietst worden m.a.w. de fietspuzzeltocht. Deze ging langs binnenwegen en zandpaden naar “ Het meisje van Ide “ waar de koffie klaar stond. Onderweg moesten vragen op allerlei gebied beantwoord worden. Voor de dames die niet meer mee fietsen was er sjoelen. De uitslag van het sjoelen: 1. Trijntje. 2. Hinnie.  3. Zus.  De winnaars van de fiets/puzzeltocht: 1. Dity en Hennie H. 2. Aaltje en Wemy. 3. Fietje, Marja en Marjan. Onze volgende activiteit is Roddel en Borrel op 1 augustus bij café Centraal. Tot dan !

 

Roddel en Borrel

Donderdag 1 augustus was ons eerste weerzien van deze zomer. 
Voor de Roddel en Borrel kwamen er 17 dames op af. Helaas was het dorpscafé wegens vakantie gesloten, en waren we genoodzaakt naar een andere locatie uit te kijken.
Na wat rondbellen vonden we een toevluchtsoord In het Fletcher Hotel te Zeegse.  Op het terras in de zon was het genieten met een lekker bakje koffie en gebak.

Een paar dames van de Eikenhof moesten eerder afhaken om op tijd terug te zijn voor de maaltijd. De overige dames hadden geen haast en bleven nog even met een drankje op het terras zitten.
We zijn weer voldoende bijgepraat en kunnen er weer tegenaan!
Ondanks de onaangename verrassing hebben we een mooie morgen gehad.
 

 

Fietsmiddag

Woensdag 21 augustus was het weer prima, dus reden genoeg om op de fiets te stappen. Om 13.00 uur verzamelden 11 dames zich bij café Centraal. De fietstocht voerde via Schipborg richting Anloo. Voorbij de Magnuskerk hielden de dames rechts aan, om vervolgens langs het bos naar Eext te fietsen. Via het natuurgebied Breevenen belandden ze in Annen. 
Maar eerst hadden ze bij Breeland Recreatie de gebruikelijke koffie/theepauze met wat lekkers.

In Annen werd een bezoek gebracht aan het atelier van Cees Drubbel, waarna nog een laatste stop in Schipborg. Hier werden de dames nog getrakteerd op een ijsje bij de boerderijwinkel.  

Met zo’n dikke 30 km op de teller kwamen ze in Tynaarlo aan. 

Het was een mooie middag.