Verslagen bijeenkomsten seizoen 2019/2020

We zijn weer begonnen!

Foto's van het seizoen 2019-2020 staan onder het tabje "Voor Leden". Hiervoor moet U inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord. Dit i.v.m. de privacywet.

Dinsdag 17 september ging het nieuwe seizoen van de VvN van start. Aaltje heette ons en 3 gasten welkom. Ze begon met een terugblik op de afgelopen activiteiten.... 
Ondertussen is de spreker van vanavond gearriveerd. Herman Sandman, journalist van het D.v.h.N. en bekend van de column Ogenblik. Herman laat weten niet over z’n werk te praten maar over allerlei andere zaken. Hij komt uit Stadskanaal en voelt zich een echte koloniaal. Hij heeft diverse boeken geschreven en leest hieruit voor. Het gaat over van alles en nog wat, Groningen en de Groningers, z’n jeugd, pissebedden, poffert en Patricia P. Herman eindigt met een herkenbaar verhaal over de Zuidlaardermarkt. Dit alles werd met humor en op z’n “Sandmans “ gebracht. Onze volgende bijeenkomst is op dinsdag 22 oktober, onze filmavond.

 

Dinsdag 22 oktober 2019 (Filmavond)

Op deze avond wordt de film Mama Mia getoond.  
Mama Mia een film, waar het plezier van afstraalt. Het verhaal van Mama Mia is een liefdesverhaal, waarin vriendschap en liefde centraal staan. Het speelt zich af op een Grieks eiland, waar het middelpunt de jonge Donna is. 

Het verhaal kent twee tijdslijnen, het heden en het verleden van Donna, de moeder van Sophie.
In haar jonge jaren had Donna 3 minnaars. Vóór de huwelijksceremonie van Sophie vertelt Donna zingend over haar liefdes op het nummer “The winner takes it all”. Sophie wordt erg nieuwsgierig naar het verleden van haar moeder. Ze weet maar niet wie haar vader is en wil hem gaan zoeken.
Als Donna al een tijdje overleden is, duikt ze nog even op als zingende geestverschijning. 

Het is een komische film met vooral prachtige liedjes gebaseerd op de popgroep Abba. Het verhaal is in het begin nogal verwarrend, maar de film is leuk om te zien.

 

Natasja Aardse komt ons op 12 november vertellen over de reis naar Rusland, die ze samen met een tiental dames heeft gemaakt.

 

 

V.v.N. 17 december 2019 (Kerstavond)

Op dinsdag 17 december werd het kerstfeest van de VvN gevierd. De zaal was sfeervol versierd en er stonden mooie kerststukjes op de tafels. Dit alles is gedaan door de contactdames  Na de mededelingen vertelt Aaltje  een verhaal en wij zingen een kerstlied. 
Na de pauze is “Forever “aan de beurt, 1 dame en 2 heren die met begeleiding ons vermaken met allerlei [ kerst] liedjes. Tussendoor vertelt Diny ons een eigentijds kerstverhaal, en zingen we een kerstlied. Na afloop wenste Aaltje ons fijne feestdagen en kregen we een attentie aangeboden, ook weer verzorgt door de contactdames. Volgend jaar gaan wij weer van start op dinsdag 14 januari. De heer Schutrups uit Exloo maakt ons wegwijs op het gebied van voetprotheses, steunzolen en orthopedische schoenen. Graag tot dan!

 

V.v.N. 14 januari 2020 (Schutrups schoenen)

Het verleden tot het heden van Schutrups schoenen in Exloo.
Op de eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar wenst onze voorzitter iedereen een gelukkig nieuwjaar. We worden getrakteerd op heerlijke rolletjes en kniepertjes, gebakken door eigen leden.
Gast van de avond is Dhr. Schutrups van Schutrups schoenenzaak in Exloo. Schutrups schoenen is opgericht in 1923 door Jan Schutrups, en is begonnen met het repareren van schoenen. Door de jaren heen is het familiebedrijf gegroeid van een kleine schoenenwinkel tot een heuse schoenenzaak, annex de verkoop van outdoor kleding.
Door middel van een power point presentatie vertelt kleinzoon Eric Schutrups over mensen met moeilijke voeten of andere klachten, verkregen door b.v. reuma, diabetes. Zij zijn hierin gespecialiseerd en laten zien wat er zoal aan de schoen gedaan kan worden  om de pijn te verzachten. Zo wordt er ook gelet op lichaamshouding, de stand van de voeten etc. om klachten in de voeten, knieën, heupen te voorkomen.
Zo zijn ze al jaren dé voetspecialist in het Noorden al 3 generaties Schutrups lang.
De voorzitter bedankt Eric voor zijn professionele uitleg. Tot ziens op de quizavond van 6 februari a.s.

 

V.v.N. 6 februari 2020 (Hersengymnastiek)

Donderdag 6 Februari, de jaarlijkse quizavond. De dames hadden er zin in, de zaal was heel goed gevuld. Aaltje heette ons welkom en had wat mededelingen.

Na de pauze ging de quizcommissie los en ze hebben zich goed uitgeleefd. Er passeerde weer van alles de revue. Kogeltjesspel, rekenen/taal, dropsoorten benoemen, waar/nietwaar, en de meest wonderlijke vragen waar ook nog een serieus antwoord op was. Voor de winnaars waren er prijsjes. Het was weer een hele plezierige en leerzame avond. Quizcommissie bedankt. Tot ziens op dinsdag 25 februari, de jaarvergadering.

 

V.v.N. 25 februari 2020 (Jaarvergadering)

Op dinsdag 25 februari is de jaarvergadering.
Wij worden door de voorzitter van harte welkom geheten en een speciaal welkom is aan de gastspreker van de avond mevrouw Joke Mulder.
Het jaarverslag van 2019 is goedgekeurd.
De afgetreden commissieleden worden verblijd met een bloemetje. Vervolgens worden er nog een paar jubilarissen in het zonnetje gezet: De dames Anneke Schuiten, Dity Venhuizen 25 jaar lid ; Willy Rona (niet aanwezig),  Gea Leuning 40 jaar lid ; Jantje Buiter, Hennie van Rijn, Jantje Jager 60 jaar lid.
Allen krijgen een oorkonde en een leuke attentie.
Grietje Tolner gaat ons als bestuurslid verlaten en krijgt een  bos bloemen overhandigd. Hilde de Boer is nieuw in het bestuur. Er wordt haar een fijne tijd gewenst in het bestuur.

Cursus bloemschikken is op 31 maart.

Joke Mulder vertelt ons door middel van een power point presentatie over Roemenië. Roemenië is een land van grote tegenstellingen, maar is een prachtig land met een rijke cultuur en tradities. Elke streek heeft zijn eigen klederdracht en zijn de kerken erg mooi beschilderd. De veelal arme gezinnen leven onder zeer schrijnende omstandigheden. In de dorpen heb je nog de “Winkel van Sinkels” en vindt het vervoer met paard en wagen plaats. De Stichting Actie Roemenië organiseert diverse activiteiten, zoals huis aan huis verkoop, staan op markten etc. om zo geld in te zamelen en de armoede in Roemenië onder de aandacht te brengen.  
Doelstelling van de Stichting is o.m. het ondersteunen van dagopvang voor gehandicapte kinderen, het organiseren van zomerkampen voor kinderen uit arme gezinnen, het uitdelen van kleding en andere goederen.
De Stichting draagt ook een steentje bij aan huiswerkbegeleiding en het inzamelen van lesmaterialen. Dit om de kinderen een betere toekomst te kunnen geven.

Joke bedankt voor je indrukwekkende presentatie, de beelden staan op je netvlies geschreven.
Tot ziens op 19 maart a.s. op het Eéndagsbestuur. 31 maart.