Verslagen bijeenkomsten 2022/2023

Vrouwen van Nu afd. Tynaarlo, woensdag 16 maart 2022.

Wij kunnen weer.

De jaarvergadering stond op de agenda voor de 1e bijeenkomst in het nieuwe jaar. Voorzitter Aaltje heette ons van harte welkom. Na zo’n lange tijd was het goed elkaar weer eens te zien en/of even bij te praten.

Op 20 mei a.s. kunnen we met de bus naar de Floriade in Almere. Kosten € 25.00 : incl. vervoer, entree en op de terugreis een diner. Bij belangstelling vroegtijdig aanmelden bij het bestuur.

Anna Kramer geeft een workshop paasstukje maken op 7 april a.s. van 14.00-16.00 uur. Kosten € 15.00. Gaarne opgave vóór 1 april a.s. bij het bestuur. Lijsten gingen reeds rond.

Lijst ging rond voor opvulling quizcommissie.

Alie deed nog een oproep voor de museumgroep. Opgave vóór 31 maart a.s.

De kas is gecontroleerd en het bestuur werd décharge verleend.

Bij het Provinciaal Bestuur Drenthe staan een paar vacatures open. Bij belangstelling gaarne melden bij Janny Roggen.

Wij hebben dit jaar 3 jubilarissen t.w. : Geesje Oosting 50 jaar lid, Jantje Roelfzema en Hilly Doedens 65 jaar lid. Hilly was door omstandigheden niet aanwezig. Ze werden vereerd met een oorkonde, een mooie bos bloemen, en een presentje. Uiteraard wordt dit ook aan Hilly aangeboden.

Gasten van deze avond waren Gea en haar medewerkster van het Thomashuis in Tynaarlo. Het is een huis voor mensen met een verstandelijke beperking, die begeleiding en ondersteuning nodig hebben in het dagelijkse leven. Het is van essentieel belang dat de bewoners zich er thuis en veilig voelen. Gezamenlijk vinden er activiteiten plaats. Op dezelfde tijd wordt er koffie gedronken, gegeten enz. Structuur is erg belangrijk. Er is zelfs ruimte voor een dagje uit of b.v. een wandeling door het dorp. Het is er kleinschalig wonen, wat ruimte biedt aan ieders ontwikkeling en ontplooiing. De eerste bewoner dateert vanaf 2009. De doelgroep is 18 jaar en ouder.

Het was een mooie interessante lezing. Hartelijk dank daarvoor!

Voel je er wat voor om als vrijwilliger in het Thomashuis aan de slag te gaan, neem dan contact op.

Aaltje wenste ons wel thuis en tot ziens!

Foto's staan ivm de privacy onder het tabje "Voor Leden"

 

Vrouwen van Nu afd. Tynaarlo, woensdag 20 april 2022

Laatste bijeenkomst van het seizoen.

Woensdag 20 april vond de laatste bijeenkomst van het seizoen plaats. Aaltje heette ons welkom en begon gelijk met een vervelende mededeling: Linda Nijlunsing, de spreekster van vanavond moest verstek laten gaan i.v.m. ziekte. Mededelingen: op dinsdag 10 mei is de jaarvergadering van het Provinciaal Bestuur in Emmen. Lijst gaat rond. Op vrijdag 20 mei kunnen we naar de Floriade in Almere. Kosten €25.00. Lijst hiervoor gaat rond, evenals het bekende Rode boek. De quizcommissie zoekt nieuwe leden. Marchje stopt met het beheren van de website en doet een oproep voor een nieuwe webmaster. Op 24-25 mei is de Handwerk Expositie in Westerbork. Op 26-27-28 mei viert SVTynaarlo haar 75jarig jubileum. Op 27 mei is er een demoplein met kraampjes op het sportveld waar verenigingen hun club kunnen promoten. Ook de VvN doet hieraan mee. Op 31 mei is de puzzelfietstocht, voor de niet-fietsers is er sjoelen. Op maandag 13 juni is de Agrarische themadag in Echten. De agrarische dagen zijn dit jaar in Rolde. Het thema is: rondom Rolde. Wij gaan op 29 september. De lijst gaat rond. En dan is er de huldiging van de dames Hilly Doedens Uiterwijk en Jantje Roelfzema Boer. Beide dames zijn maar liefst 65 jaar lid van de VvN. Ze kregen een oorkonde, een glassculptuur, en werden in de bloemetjes gezet. Zoals gezegd, geen spreekster vanavond dus moest het bestuur iets anders verzinnen. Bingo was een goed alternatief en dat valt ook altijd in de smaak. Na de laatste ronde wenste Aaltje ons wel thuis en tot ziens op een van onze zomeractiviteiten.

 

Lange Fietstocht, Vrouwen van Nu Tynaarlo dinsdag 14 juni 2022

 

Vanaf Grand Café Centraal vertrokken we om 9.30 uur met 10 dames voor de fietstocht. Helaas was het een magere opkomst. Het weer was prima, dus daar kan het niet aan gelegen hebben. 

Onze eerste (koffie) stop was bij Harma in Donderen. Zij is bereid geweest haar toko speciaal voor ons te openen. Langs een mooie route vervolgden we onze tocht via Peest, Westervelde naar Veenhuizen. In Veenhuizen stond de lunchpauze op het programma. De door onszelf meegenomen broodjes gingen er goed in. We bezochten tevens Galerie Koffie en Theetuin Zunneschien, een prachtig winkeltje met een bijbehorend fraai aangelegde bloementuin. 

Tijd om weer verder te gaan. Via een deels (op) nieuw aangelegde fietspad kwamen we tussen Een en Norg uit. In Norg aangekomen waren we toe aan een versnapering, welke wij genuttigd hebben op het terras van Hotel Karsten. Vandaar uit werd de thuisreis aanvaard. Achterlangs en via Donderen arriveerden we tegen 17.00 uur bij Hotel De Vriezerbrug. Drie van onze leden, (zij hebben niet meegefietst) zaten reeds op ons te wachten. We lieten het eten goed smaken. Voorzitter Aaltje bedankte de fietscommissie voor de fietstocht, en bij thuiskomst stond er plm. 50 km op de teller.

Het was een zeer geslaagde dag!

Foto's staan onder het tabje "voor leden" map 2021-2022

 

 

Korte fietstocht, dinsdag 9 augustus

Het is dinsdag 9 augustus en een prachtige zomerse dag. Zo'n 10 dames hebben zich bij café Centraal verzameld voor de korte fietstocht. Wij gingen richting Vries waar de eerste stop was bij de Bonifatiuskerk in Vries. Een van onze leden, Anna Kramer had hier een kleine expositie van foto's en droogbloemen. Weer op de fiets ging het binnendoor en achterlangs richting Zeijen. Vandaar naar het mooie natuurgebied onder de rook van Assen. Hier bevindt zich de Drentse Golf en Countryclub in Zeijerveen. Het clubhuis is voor iedereen toegangelijk en wij zijn daar neergestreken op het terras. Het is een prachtige omgeving met waterpartijen, wandel-en fietspaden. Na de pauze ging het verder over Ter Aard, Zeijen, Ubbena, Oudemolen en Zeegse en zo weer terug naar Tynaarlo. De fietscommissie heeft ons weer een prima middag bezorgd.