Lange fietstocht 2019-05

Vrouwen van Nu Tynaarlo

 

Op woensdag 22 mei 2019  verzamelden zich 12 dames bij café Centraal om 9.30 uur voor vertrek van de lange fietstocht. Het weer was wat je noemt frisjes, maar dit mocht de pret niet drukken

Onze eerste stop voor de koffie met wat lekkers was in Eelde bij café Boelens, en het was tegelijkertijd een mooie gelegenheid om ons weer wat te verwarmen.  

De tocht voerde verder langs het vliegveld, met een tussenstop bij Atelier Vuur en Vlam In Paterswolde,  door naar de Onlanden. Hier gebruikten we achter de boerderij op de picknickplaats de lunch. Gelukkig was inmiddels de zon doorgebroken, en werd het gelijk een stuk aangenamer. Jammer genoeg moest hier de fietstocht, door een mankement aan de fiets, door één van de dames worden afgebroken. Geert bedankt voor het ophalen. Super !

Vanaf deze plek zetten we de tocht door de Onlanden voort richting Hoogkerk.

De route ging vervolgens via de wijk Borcherswold, Hoornsemeer, en het Paterswoldsemeer. De theepauze werd ingelast bij het Strandpaviljoen Paterswoldsemeer.

Via Haren en Sassenhein fietsend over smalle paadjes belandden we in Yde, waar we Galerie Hilbert Interieur hebben bekeken.

Met bijna 50 km op te teller kwamen we in Tynaarlo aan. Het was een mooie tocht.

 

 

Als afscheid hebben we met z’n allen nog heerlijk gegeten bij café Centraal.

 

I.v.m. de privacy staan de foto's onder het kopje "voor leden"