Excursie Crematorium 2020

Excursie Crematorium Ommeland en Stad Eelderwolde 27 februari 2020

Met 20 dames van de Vrouwen van Nu, reden we met 5 auto`s naar het crematorium waar we om 19.30 uur werden verwelkomd met koffie / thee en koek.
Eerst werd er verteld dat duurzaamheid niet alleen draait over hoe je bouwt, maar ook hoe je omgaat met de omgeving, personeel, lokale ondernemers en relatie met klanten. Zij  geloven dat iedereen de tijd, ruimte en vrijheid  moet krijgen om de uitvaart naar de wensen van de overledene vorm te geven.
Het crematorium is al 2 jaar open en tussen 2 crematies is er geruime tijd voordat er weer een plechtigheid is. Je kunt hier 7 dagen van de week  terecht om persoonlijke wensen te bespreken.
Er zijn verschillende ruimtes, waaronder de aankomsthal ( foyer), familiekamer, aula, afscheidskamer en ovenruimte. Ook zijn er 4 kamers waar de overledene opgebaard kan liggen en waar de familie ten alle tijde op passende wijze afscheid kan nemen.
De aula biedt plaats aan 156 zitplaatsen. Om het crematorium is een grote tuin en een vijver waar je vanuit de aula zicht op hebt. Hier is een groot strooiveld waar de as, op verzoek van de familie, uitgestrooid kan worden.
Het proces in de ovenruimte gaat helemaal automatisch, de uitstoot van de oven is schoon en milieu vriendelijk. De restwarmte wordt opgeslagen om het gebouw mee te verwarmen.
Na afloop werd er ons nog een verfrissing aangeboden en na een interessante en indrukwekkende avond zijn wij om 21.30 uur naar huis gegaan. 

De excursiecommissie. 

Foto's kunt U bekijken onder het tabje "Voor Leden" (Seizoen 2019-2020)