Tuinharten

Contactpersoon voor de tuinclub: Sarie H.-L.
De leden van de afdeling vinden haar e-mail adres en telefoonnummer op de ledenlijst op het besloten ledendeel van de website.

Wist je dat iedere maand een bloem als symbool heeft?

januari:sneeuwklokjes
maart:narcis
april:madeliefje
mei:lelie
juni:roos
juli:ridderspoor
augustus:klaproos (en gladiool)
september:aster
oktober:goudsbloem
november:chrysant
december:kerstster


​       
         
​          
            
​            
              
​   
  
​       
​   

Bloemengroep 'de Sneeuwklokjes' is 'de trekker' van de tuinclub. Samen met alle bloemengroepjes vormen zij tuinclub 't Hartgespan.

Onder normale omstandigheden organiseren de  Sneeuwklokjes in januari een nieuwjaarsreceptie. Daar wordt teruggekeken op het voorgaande jaar. En er worden plannen gesmeed voor het nieuwe jaar. Hopelijk kan dat in januari 2022 weer!
​De maanden van het nieuwe tuinjaar worden tijdens die receptie over de groepjes verloot/verdeeld of op ludieke wijze ingedeeld. Ieder bloemengroepje verzorgt - met uitzondering van de maand februari - eenmaal per jaar een activiteit, die voor alle leden van 't Hartgespan toegankelijk is.

Niet-tuinclubleden mogen in een kalenderjaar maximaal tweemaal 'meelopen' met een uitstap en betalen daarvoor dan individueel € 5,00 extra. Na de tweede maal kunnen ze beslissen of ze al dan niet lid willen zijn van de tuinclub.

De naam 't Hartgespan is gekozen omdat de leden van de tuinclub hart voor de tuin en voor de club hebben. 

Wat is Hartgespan?
Het is een sterk geurende, vaste plant, die behoort tot de lipbloemenfamilie. De botanische naam Leonorus Cardiaca betekent in het Oudgrieks 'leeuwenstaart', wat op de vorm van de bladeren slaat. De bladeren kunnen worden gebruikt voor het kruiden van erwten-linzensoep. Vroeger werd de plant ook gebruikt bij het bereiden van bier.

Extra informatie