Vrouwendag De Wolden 7 maart 2020

Klik hier voor de Flyer>>>

update 20 december 2019

 Luistertip:

Op zaterdag 28 december tussen 12.00 en 12.30 uur
zijn we te gast in het programma Smaakmakers
van Radio DNO Zuidwest-Drenthe
(voorheen streekradio ‘De Wolden”, 104.8 FM)

We hebben de subsidietoezegging Initiatiefrijk De Wolden binnen!
Fantastisch nieuws. Dit geeft de werkgroep nog meer energie om door te gaan.

Hieronder nog wat meer informatie over een aantal workshops. Twijfel je nog? Vind je het moeilijk om te kiezen? Lees meer over Korie Homan en Rianne Hakkers.

Korie Homan vertelt hieronder nog wat meer over zichzelf. 
“Als klein meisje had ik een aantal dromen, ik wilde een tweede Steffi Graf worden, een tweede Candy Dulfer en daarnaast wilde ik ook dierenarts worden. Ik was aardig op weg, tot een zwarte dag, 29 oktober 1998. Een aanrijding gooide roet in het eten, mijn dromen vielen in duigen. De eerste jaren hebben in het teken van herstel gestaan, die veel hobbels heeft gehad. Daarna kwam de kracht weer naar boven om te vechten voor mijn dromen, niet opgeven terwijl er veel dingen tegen zitten. Medailles en een diploma zijn een bekroning voor mijn vechtlust en doorzettingsvermogen. “

Juist als je nieuw bent in De Wolden en je hebt nog niet zoveel contacten is het misschien leuk om onder leiding van Rianne Hakkers te gaan speeddaten. Aan de hand van een aantal vragen leer je in korte tijd de ander kennen. En ook als je in De Wolden bent geboren en getogen is het leuk om aan deze workshop deel te nemen!

Nieuwsgierig geworden? Klik op de bijgesloten flyer en lees hoe je je op kunt geven.

------------------------------------------------------------------

In het kader van de internationale vrouwendag organiseren de gezamenlijke Vrouwen van Nu van De Wolden een inspiratiemiddag: ‘Verbinden en versterken’. Deze middag wordt gehouden op zaterdag 7 maart 2020 in Buitencentrum De Poort in Ruinen.

Wij hopen op deze manier alle vrouwen van De Wolden met elkaar te verbinden. Neem vooral je dochter, vriendin of buurvrouw mee!

Het programma is inmiddels rond. Voor meer informatie over deze middag zie de bijgesloten flyer. 

Er kunnen verschillende workshops gevolgd worden. Zo kun je  bijvoorbeeld een zang- en ritmeworkshop volgen bij Rosemary de Souza. “Want samen zingen is gaaf”, zegt Rosemary (www.rosemarydesouza.nl).

Of luisteren naar Manon Overdijk, die vertelt over de zorgformule Knarrenhof, een woonconcept voor senioren. Eigentijds noaberschap! (www.knarrenhof.nl).

Kobie Kijk in de Vegte leest voor uit eigen werk: “De inspiratie voor mijn verhalen komt voort uit het ‘gewone leven’, mijn gezin of dingen die ik meegemaakt heb of hoe ik tegen bepaalde zaken aankijk.

”Heb je een kast vol kleding en niets om aan te trekken? Weten wat bij je past is heel belangrijk. Goede kleding ondersteunt je persoonlijkheid. Kom naar de workshop van Elsbeth Kruidhof en laat je vertellen hoe je je zelfvertrouwen kunt kleuren. (www.kleurenstijlbewust.nl)

Sietske Osinga van praktijk De helpende Hand werkt vanuit haar hart. De workshop die ze geeft helpt je in contact te komen met je innerlijke kind. In haar praktijk biedt ze begeleiding bij chronische pijnklachten, langdurige stress, slaapstoornissen en oververmoeidheid. (www.praktijkdehelpendehand.nl).

Je kunt ook creatief aan de slag bij Femke Anne Kaldenberg. (www.femke-anne.nl). Zij laat zien wat je met handlettering kunt doen. Vrolijke, verschillende letters zorgen voor een grappige kaart. Het plaatje bij deze tekst is een goed voorbeeld.

Vind je het leuk om op een bijzondere manier contact te leggen met andere vrouwen uit De Wolden? Kom dan speeddaten o.l.v. Rianne Hakkers. Op een speelse manier leer je snel en vlot contact leggen. Rianne is voorzitter van de Vrouwen van Nu afdeling Linde.

Korie Homan vertelt over haar ervaringen als sportvrouw en de hindernissen die ze daarbij tegenkwam.  Ze was topsporter en deed als rolstoeltennister mee aan de Paralympische Spelen in Peking in 2008. Ze is nu dierenarts.