Verslagen en foto's

17 april 2019
Op 17 april werd de ledenbijeenkomst georganiseerd door de groep Dahlia.
We werden verrast met een high tea en genoten van het optreden van Willem Fledderus, winnaar van het Dréents Liedtiesfestival 2013.
Het was een prachtige avond.
zie foto's

20 februari 2019
Het is weer tijd voor de jaarvergadering met de huldiging van de jubilarissen.
Annie Hekman is al 60 jaar lid, Margje Schenkel  en Evie Smit zijn 50 jaar lid en Tina Nijstad is al weer 40 jaar lid van de Vrouwen van Nu.
De jubilarissen die 60, 50 of 40 jaar lid zijn, krijgen een kristallen schaal of vaas met een mooi bloemstuk en een inscriptie met het logo van de Vrouwen van Nu.
2019 is het 1ste jaar dat ook leden met een (aaneengesloten) 25-jarig lidmaatschap in de bloemetjes gezet worden. Belangrijke drijfveer voor deze keuze is dat jubilea van 40 t/m 60 jaar steeds minder zullen voorkomen. Vrouwen worden later lid van de vereniging. Dit jaar zijn Niesje Luten en Jannie Smink 25 jaar lid. Zo komt het dat ook zij verrast worden met een prachtig boeket.
Janny feliciteert alle jubilarissen en heeft voor ieder een persoonlijk woord. Alle dames krijgen ook een prachtige oorkonde (gemaakt door Femmie Oosterhuis).
Er zijn bloemen voor Grietje Schoonvelde (prov. agrar.commissie), Greta Flik (stapt uit Reiscie), Grietje Slagter (onze fotograaf), Martin Kuik (voor gastvrijheid) en voor het groepje dat de provinciale wandeldag in Ruinen organiseerde: Elly van Schaik, Wemmy Hoogeveen, Johanna Waninge en Roelie Doorn (afwezig).

Na de pauze is het woord aan Bert Boer van de Herbergier in Oldeberkoop. Hij vertelt op zeer aanstekelijke wijze - in het Drents -  over het reilen en zeilen in zijn kleinschalige woon- en leefgemeenschap voor mensen met geheugenproblemen (Alzheimer, vasculaire dementie of Parkinson). Het is een zeer boeiende avond.
zie foto's

16 januari 2019
Op de eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar mochten onze leden iemand meenemen. Zo hadden we 22 gasten. Na het huishoudelijke deel traden Rie-Jetske, Erik en Martijn voor ons op.
'Vrouwen in broeken, mannen in rok’ vertelt het muzikale verhaal van de duistere en beklemmende periode 1920-1935, waarin Berlijn de Culturele Hoofdstad van Europa is. Ze beginnen in the roaring twenties, nemen ons mee door de crisisjaren en eindigen als het Nationaalsocialisme opkomt in 1934. In stijl gekleed komen ze de zaal binnen. Het trio vertelt ons aan de hand van krantenberichten en liederen over het Berlijn van die periode. We luisteren o.a. naar “Es gibt nur ein Berlin”, “Ich habe zuviel Angst für meine Frau“, “Heb je pech, dan heb je pech gehad” en “Ruins of Berlin“. Met het allerlaatste lied Lili Marlene van Marlene Dietrich, in de versie van Vera Lynn, zingt de zaal mee: “My Lili of the lamplight, my own Lili Marlene”.
Ze hebben ons iets gegeven om over na te denken.
zie foto's