Optredens en uitstapjes

De wekelijkse oefenmorgen met links op de foto de dirigente Trijnie de Boer.
zie foto's

4 oktober 2018
Het zangkoor Vrouwen van Nu Ruinen is opgericht op op 4 oktober 1993. 25 jaar geleden en dat moet gevierd worden!
Dat gebeurde in De Huiskamer in Ansen met een heerlijke high tea. Van het bestuur kwamen Janny Feenstra en Wemmy Hoogeveen de felicitaties overbrengen namens het bestuur en de leden, dit ging vergezeld van een envelopje voor de clubkas. De start in 1993 kwam tot stand met 22 leden, waaronder ondergetekende. In de loop van de jaren hebben de sopranen en alten al 80 keer een optreden verzorgd! In het Nederlands, Drents, Duits en Engels......
De locaties zijn divers, vanaf Westerbork (zangdag) tot de Mariakerk in Ruinen, verpleeghuizen, de Vrouwen van Nu, etc. Zenuwachtig toen de dames nog in de startfase zaten tot ervaren en vertrouwd in de huidige fase, na 25 jaar!
Een hoogtepunt was 15.11.2001, toen ZKH Willem-Alexander en Maxima in Ruinen kwamen. In de muziekkapel op de Brink zong het koor hen toe! Verschillende dirigenten passeerden de revue: Griet Steenbergen, Frederika Kluwer en sinds 2006 Trijnie de Boer. Het zangkoor heeft gezamenlijk vele uitstapjes gemaakt en dat verbindt hen eveneens. Er kan nog meer verteld worden, maar het zingen blijft nummer 1. Op naar het volgende jubileum! Thans met 22 leden.
Dinie van der Sleen 
zie foto's 

24 april 2018
De zangkoor oefent op 24 april 2018. zie foto's