Op stap met de reiscommissie

Aangezien de weergoden voor de woensdag niet veel goeds voorspelden, heeft de reiscie besloten met auto's te gaan. 

We gingen op bezoek bij het familiebedrijf Bork in Stuifzand. Stork is na de Tweede Wereldoorlog begonnen met het opruimen van prikkeldraad en barakken en het vrijgekomen materiaal werd verkocht of afgevoerd. 
Het familiebedrijf is uitgegroeid tot een professioneel bedrijf waarin dagelijks 110 medewerkers werkzaam zijn. We kregen filmpjes over het bedrijf te zien en werden in twee groepen - met helmen op en veiligheidshesjes aan - rondgeleid over het terrein.
Onze volgende stop was het dorpshuis van Stuifzand. Hier aten we onze lunch op en kregen we groentesoep naar oma's recept.
Na de lunch gingen we naar een andere zaal om te koersballen. Het viel voor de drommel niet mee om de bal op de mat te houden, of je tegenstander er vanaf te gooien. We kregen nog koffie/thee met een dikke plak cake.
Rond 15.00 uur ging het regenen, zo waren we niet voor niets met auto's gegaan. Na Stuifzand reden we op ons gemak naar Ruinen, waar we in Hotel Kuik verwend zijn met een warm en koud buffet, een goede afsluiting van deze dag.
Bedankt reiscommissie!
zie foto's