Bastiaan Brink vertelt over zijn wereldreis

Na het algemene gedeelte van de ledenbijeenkomst neemt Bastiaan Brink het woord. Hij vertelt over zijn achtergrond als musicus en zijn boek ‘Sporen naar de horizon'. Hij schrijft ook biografieën en is samen met zijn vader mede-eigenaar van een olijfboomgaard op Kreta, waar olijfolie wordt geproduceerd.

Bastiaan was musicus en componist, hij gaf recitals als concertpianist. Niet voor het applaus maar voor zingeving. Hij laat twee filmpjes zien waarin hij virtuoze, zeer snelle pianomuziek speelt.

Uit het niets kreeg hij een neurologische aandoening (focale dystonie = muziekkramp), waardoor hij alles moest neerleggen. Drie jaar probeerde hij tevergeefs te genezen. In 2010 stopte hij daarmee. Op het podium was hij op zoek geweest naar momenten van verhoogd bewustzijn en die zoektocht heeft hij gedurende 10 maanden voortgezet door middel van reizen over de wereld. In zijn boek ‘Sporen naar de horizon’ beschrijft hij met woorden wat hij voordien deed met noten. De kaft van het boek toont de Gobi woestijn, grenzeloze leegte. Sporen naar de horizon. De horizon blijft altijd op afstand. Kortom, als je iets wilt bereiken, moet je in beweging blijven. Vervolgens vertelt Bastiaan over zijn bijzondere momenten in Mongolië, Japan, het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland en de Altiplano, de hoogvlakte in zuidwest Bolivia. Na de pauze leest hij 5 fragmenten uit zijn boek voor, ingeleid door bijpassende muziek.

Het was een boeiende avond. Bastiaan is een goede verteller.