Vrouwen van Nu Beurs Drachten 2017

Terugblik op een geweldige Vrouwen van Nu Beurs op 12 oktober 2017 in de Lawei te Drachten

Het was weer een succesvolle Vrouwen van Nu Beurs. Dit jaar was het een bijzondere editie omdat de beurs voor het eerst werd georganiseerd in samenwerking met provincies, namelijk Groningen,  Friesland en Drenthe.

Bij binnenkomst werd iedereen getrakteerd op lekkernijen uit de drie provincies. Het  plenaire programma werd  geopend door Margreet Oostenbrink, voorzitter Vrouwen van Nu, en Carla Wijers, directeur Vrouwen van Nu. Vervolgens gaf Sanne Bolkenstein, Vrouwen van Nu Verschilmaker 2017, een mooie lezing over de AFRIpads Foundation. Aansluitend werd de Vrouw van Nu 2017 bekendgemaakt. Als verrassing werden er dit jaar twee leden uitgeroepen tot Vrouw van Nu 2017: Carla Coenders  en Carla Dirven uit Noord-Brabant. Zij hebben zich op een bijzondere wijze  ingezet en Vrouwen van Nu op een positieve manier onder de aandacht gebracht van het publiek. De Pauwergirls sloten het plenaire programma af met een leuke cabaretvoorstelling.

Na de lunch konden de bezoekers inspirerende workshops volgen, van bloemenvilten van alpaca wol tot het verbeteren van je vitaliteit. Daarnaast werd er genoten van de lezingen van Olga Commandeur, Marianne Lamers en Christian Weij en er werden verschillende stands bezocht. Vind hier een overzicht met contactgegevens van alle workshops, stands en auteurs.

Na het actieve middagprogramma werd er geluisterd naar de Socrates lezing van Hedy d’Ancona en werd het lied ‘Er is een land waar vrouwen willen wonen” gezamenlijk gezongen. Ook is het nieuwe jaarthema van 2018 bekendgemaakt: Kleurrijk. Tenslotte kwamen de Pauwergirls nog een keer op om deze geweldige dag af te sluiten.

De foto's bij dit artikel zijn gemaakt door Sandra Gielesen. 

Klik hier voor foto's