Genomineerden voor Verschilmaker Award 2017

Van links naar rechts: Sanne Bolkenstein, Anouk Vos en Carin Gaemers
Wie wordt dit jaar de Vrouwen van Nu Verschilmaker? Jij kunt het meebepalen!
Stem op de vrouw die volgens jou het meeste verschil maakt.
De drie genomineerden van dit jaar zijn:
 
Anouk Vos van Women in Cyber Security Foundation

“Dagelijks verliezen ziekenhuizen patiënteninformatie– en dus vertrouwelijke informatie van jou en jouw (klein)kinderen. Women in Cyber Security (WiCS) luidden in 2016 hierover de noodklok en haalden met eigen onderzoek naar digitaal datalekkende ziekenhuizen de voorpagina’s van vele kranten. De WiCS werden gehoord in Den Haag want wat volgde was een landelijk Actieplan na boze Kamervragen aan de ministers van VWS (Bussemaker) en Veiligheid en Justitie (Van der Steur). Dit geeft precies aan waar de WiCS voor staan: samen, en met gestrekt been, de wereld digitaal veiliger maken. Én deze hackende vrouwen in de spotlight zetten om zodoende ook andere vrouwen te inspireren ook te kiezen voor een baan in de cybersecurity. Met maar 4 procent vrouwen werkzaam in cybersecurity, is dat hard nodig!
 
Carin Gaemers van het manifest Scherp op Ouderenzorg

Carin zet zich met veel strijdlust en doorzettingsvermogen in voor verbeterde ouderenzorg in Nederland. Samen met Hugo Borst stelden zij het manifest Scherp op Ouderenzorg op. In dit manifest staan tien punten om de ouderenzorg in verpleeghuizen te verbeteren. Op 8 februari krijgen zij hiervoor de Machiavelliprijs. Waarom zij zich zo inzet? Carin: “Mijn moeder heeft haar laatste jaren doorgebracht in een verpleeghuis en kreeg daar uitstekende zorg. Dat gun ik iedereen.”
 
Sanne Bolkenstein van AFRIpads

“Alle meisjes worden ongesteld. Voor ons is dat geen probleem, maar voor veel meisjes betekent dit dat zij gehinderd worden naar school te gaan en hierdoor lopen ze een achterstand op ten opzichte van jongens. AFRIpads laat zien wat empowerment is: door een simpel product geven we meisjes in ontwikkelingslanden de kans naar school te gaan, ook als ze ongesteld zijn, en verschaffen we bovendien nu al aan 150 vrouwen werkgelegenheid. Investeren in vrouwen is investeren in de toekomst!"
 
Poll:

Wie is jouw favoriete Verschilmaker van 2017?:
 
Er kan 1 x gestemd worden per IP adres.
Anouk Vos
41% (1064 stemmen)
Carin Gaemers
17% (434 stemmen)
Sanne Bolkenstein
42% (1083 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 2581