Wandelen in de provincie

Samen wandelen, contacten leggen en genieten van steeds weer andere elementen in de provincie Overijssel!
'Gasten ontvangen en als gast ontvangen worden' versterkt de onderlinge band door deel te nemen aan een wandeling in Overijssel of er één te organiseren. Helaas kan er op dit ogenblik niet gewandeld worden in groepsverband, we wachten maar af wat er weer mogelijk zal zijn. 

De agenda voor 2020 is helemaal ingevuld en voor 2021 staan er ook al aanmeldingen maar er zijn ook nog maanden open, welke afdeling wil deze invullen.

Informatie kunnen jullie altijd krijgen bij de:

Werkgroep Wandelen
vrouwenvannuwandelen@gmail.com
Lubby van Lubek-vanTarrij 0529 433794
Betsie Ramerman-Klompjan  0546 563504         

Wandelen Raalte
De wandeling is afgelast i.v.m. het coronavirus

Lekker wandelen door de prachtige omgeving van Raalte en door de bossen van het Relear.
Na de wandeling is er soep met stokbrood te krijgen. (Voor de wandeling opgeven). Voor- en na de wandeling is er koffie en thee, alles voor eigen rekening. Er is een rustpauze op ong. 5 km. Hier is ook gelegenheid om wat te drinken.
Afstand: 10 km.
Wanneer: dinsdag 26 mei 2020
Starttijd: tussen 9.30 uur en 10.15 uur
Waar: Gasterij de Noaber, nabij Schuilenburg, Raalte Noord, Landrechtweg 2, Raalte
Opgave: voor 21 mei 2020 bij Dinie Kroese. Tel: 0572- 354558 of a.joxhorst@outlook.com

Wandelen Lonneker/ Enschede
De wandeling is ook  afgelast i.v.m. het  Coronavirus

De route gaat grotendeels over het terrein van het voormalig vliegveld Twenthe.Een uniek gebied dat jarenlang niet toegankelijk was voor publiek.We starten en eindigen vanaf de parkeerplaats bij het vliegveld Twenthe (dichtbij de Evenementenlocatie Hangar 11).Vooraf wordt er gezorgd voor koffie, thee of fris.

Voor de lange route wandelen we richting dorp Lonneker. Bij het gezellige dorpscafé/restaurant Sprakel is het heerlijk toeven op het terras. Er is voldoende keuze uit diverse broodjes en/of soep en koffie of thee, uiteraard voor eigen rekening. De kortere route start eveneens vanaf dezelfde parkeerplaats en gaat ook over het vliegveldterrein en een stukje Lonnekerberg. Eveneens een mooie route, helaas zonder café, dus eventueel brood en/of drinken meenemen.
Na afloop is er in het dorp Lonneker een mogelijkheid een broodje met soep te eten bij het gezellige restaurant Sprakel.
Afstand: ±5 en ±10 kilometer
Wanneer: woensdag 24 juni
Starttijd: 09.30 – 10.15 uur
Waar: Vliegveldweg 345, Enschede (volg dit adres met uw navigatie en volg dicht bij de parkeerplaats de borden ‘Vrouwen van Nu Wandeling’)
Opgave: voor 20 juni bij Hermieke Voogd, hermieke@planet.nl  of 06-22537056 (’t liefst per mail of Whatsapp) o.v.v. naam en afdeling

Wandelen Ommen
We wandelen over landgoed Het Laer, de Wolfskuil via Gietmen en over de Bestemerberg. Een wandeling van ongeveer 10 km. maar deze kan evt ook worden ingekort!. We starten bij de Stationsrestauratie “Spoor 7” Stationsweg 35, 7731AX  Ommen waar gelegenheid is voor een kopje koffie of thee. Tussen stop is bij Restaurant de Nieuwe brug. Na afloop is er soep met een broodje te verkrijgen.
Afstand; 10 km. maar kan evt. ingekort worden
Wanneer: woensdag 26 augustus
Starttijd: tussen 9.30 en 10.00 uur
Waar: Stationsrestauratie “Spoor 7” Stationsweg 35, 7731AX  Ommen (bij station Ommen)
Opgave: voor 22 augustus bij Antoinette Donderwinkel, donderw@gmail.com of 0529-458151

Wandelen Enter
Wandelen in de Doorbraak is wandelen langs een meanderende beek met veel gezichten die door diverse landschappen stroomt. Met prachtige waterpoelen die in natte tijden één front vormen met de beek.
De wandeling biedt weidse uitzichten, je loopt over karakteristieke bruggen waaronder grote grazers, zoals paarden, vrije loopruimte geboden wordt op brede stroken langs de beek. In het natuurgebied bevindt zich een verscheidenheid aan planten en dieren. Met een beetje geluk zie je zelfs een ijsvogel. Neem ook een kijkje bij de vistrap, waar vissen trede voor trede tegenop zwemmen. Niet alleen natuur , ook kunst is er te zien; de zeven kunstwerken van kunstenaar Rinus Roelofs vertellen elk hun eigen verhaal.
Wandelen in de Doorbraak is zien, ontdekken en vooral genieten van een ongekend prachtig stukje natuur.
Bij de start en tijdens de pauze is er  koffie/thee en na afloop is er soep met een broodje verkrijgbaar. Alles voor eigen rekening. Wilt u hiervan gebruikmaken dan graag opgeven bij opgave.
Afstand:  ca. 11 km.
Wanneer: 23 september.
Starttijd: 9.30 – 10.00 uur.
Waar: Stichting Akkerhus, Ypeloschoolweg 2B,  7468 RE Ypelo  www.akkerhus.nl
Opgave vóór 16 september bij Annelies Wammes 0547-382622 of annelieswammes@gmail.com.

Wandelen Markelo
Markelo nodigt jullie ook dit jaar weer van harte uit om te genieten van haar mooie omgeving. Wij nemen u mee over twee van de vijf heuvels rond Markelo; De Hulpe en De Kattenberg. Ook de buurtschap Stokkum is wandelend zeker de moeite waard. Een bijzondere plek om even bij stil te staan is het onderduikershol van de familie Hoek, waar 6 gezinsleden ondergedoken hebben gezeten van begin 1943 tot in de herfst van 1944..
Jullie worden bij De Haverkamp verwelkomd met koffie/thee. Na de wandeling is er voor de liefhebbers soep. Wel vooraf opgeven. Alles voor eigen rekening.
Afstand: 6 en 10 km
Wanneer: woensdag 28 oktober 2020
Starttijd: tussen 09.30 en 10.15 uur
Waar: De Haverkamp, Stationsstraat 28, 7475 AM Markelo
Opgave: tot 25 oktober, met vermelding van afdeling, bij Gerrie Lodeweges,06-28320971 of  j.lodeweges@solcon.nl

2020:waar:                  
26 meiRaalte(afgelast)
24 juniLonneker/Enschede(afgelast)
26 augustusOmmen
23 septemberEnter
28 oktoberMarkelo
25 november Delden
  
2021waar:
januari 
februariStaphorst
23 maart Wijhe
aprilVinkenbuurt
mei 
juniLonneker/Enschede
augustusHolten
septemberVriezenveen
oktoberDiepenheim
november