jaarprogramma 2019 - 2020

AGENDA SEIZOEN 2019-2020

Programma afdelingsavonden.

Alle avonden zijn in het Zalencentrum, Westsingel 2,

3421 TJ Oudewater. Tel: 0348 –561499.

Aanvang is 20.00 uur

Er wordt voor de avonden gebruik gemaakt van de benedenzaal. Indien zich in bovenstaande gegevens wijzigingen voordoen worden deze tijdig vermeld in de nieuwsbrief. De zaal is open vanaf 19.30 uur tot 23.00 uur. Vergeet op de afdelingsavonden en activiteiten niet uw ledenpas mee te nemen.

Donderdag 26 september, “Vrolijke noot” door Lia Verheul.      

Op de camping

Een leuke zomervakantie op een mooi plekje aan de zee. Veel herkenbare ervaringen en leuke belevenissen met andere campinggasten en gezellige liedjes die je in de vakantiestemming zullen brengen. Het is grappig om deze vakantie eens mee te maken, ook als u niet kampeert of van kamperen houdt. Een knalvakantie!

Woensdag 23 oktober, reisverslag fietstocht Santiago

Sjanie Hoogenboom, heeft een fietstocht gemaakt naar Santiago de Compostella. Vanavond neemt zij ons mee op deze interessante bedevaart op de fiets. Zij vertelt ons over de voorbereiding en de belevenissen tijdens deze reis.

Dinsdagmiddag 5 november, Bingo

Aanvang 14:00 uur. Noteer deze middag alvast in je agenda. Er zijn weer mooie prijzen.

Donderdag 21 november, Sinterklaas

Door de afmelding, i.v.m. ziekte, van dhr. Ties Steenbergen, lopen we deze avond de geur van versgebakken stroopwafels mis. Maar geen nood: we hebben bericht ontvangen van Sinterklaas dat hij blij is dat hij de Vrouwen van Nu weer mag bezoeken. U bent van harte welkom deze avond mee te vieren. Om 19.30 uur gaat de deur van het Zalencentrum voor jullie open.

 Dinsdag 10 december, Midwinter kerstviering.

De Kerstviering voor onze leden vindt plaats op dinsdag 10 december.
De avond begint om 17.30 uur en de zaal is open om 17.15 uur. Na een welkomstdrankje kunnen we gaan genieten van de uitgebreide broodmaaltijd, verzorgd door het klankbordteam.

Aansluitend een optreden van Klaas Bakker met muziek en filmbeelden rond het Kerst en Midwinterfeest. De bijdrage voor deze bijeenkomst is € 7,50. Opgeven voor 30 november 2019 met het bijgevoegd aanmeldstrookje en dit met de bijdrage inleveren bij Els van Reden. Graag tot ziens op 10 december.

 

 

 

Maandag 6 januari 2020: Nieuwjaarsbijeenkomst.

Bij binnenkomst wensen we elkaar een goed jaar onder het genot van een kopje koffie of thee. Daarna vertelt kleurenstyliste, Anja van de Laan,  over “Stijl in zicht” voor iedereen die het beste uit zich zelf wil halen. Kleuren spelen een belangrijke rol in ons leven. Elke kleur heeft zijn specifieke karakter. Het dragen van kleuren heeft invloed op jezelf en je omgeving. Kleuren vertellen over hoe jij in het leven staat en hebben invloed op jouw gedrag en gedachten. Sommige kleuren draag je graag en er zijn kleuren die je niet draagt of nog nooit gedragen hebt. Wat betekent dit voor jou? Kleuren kies je vaak onbewust. Toch is kleur een heel belangrijk communicatiemiddel.

Dinsdag 28 januari, Jaarvergadering.

Na de vergadering spelen we een aantal rondes bingo.

Dinsdag 18 februari: Marjan van den Berg “Regelmatig sta ik, Marjan van den Berg, voor een zaal voor te lezen en te vertellen. Het gedeelte voor de pauze (45 minuten) gaat over ‘Ze is de vioolmuziek vergeten’, het eerste boekje dat ik schreef. Het is een monumentje voor mijn mam, die overleed aan de ziekte van Alzheimer. Een gedeelte vol herkenning en weemoed, maar bovenal vol humor. En toch, vanwege dat portie kippenvel, beloof ik altijd dat er na de pauze geen verstandig woord meer uitkomt. In het tweede deel (alweer 45 minuten, het lijkt wel een voetbalwedstrijd) lees ik oude en nieuwe columns voor, verklap wat geheimen van Sanne en houd iedereen met een knipoog een spiegel voor. Natuurlijk is er dan nog tijd voor een ontmoeting, een krabbel in een boek en een praatje. Op die manier heb ik al heel wat Vrouwen van Nu ontmoet.”

Donderdagavond 19 maart, Crea-avond Atelier ES&ZO afgelast (ivm het coronavirus)

ES&ZO verzorgt Creatieve workshops voor iedereen!Het blijft nog een verrassing wat je aan het eind van de avond meeneemt naar huis.

Dinsdagmiddag 7 april, Bingo afgelast (ivm het coronavirus) 

Dinsdag 14 april, Informatieavond over de Nieuwe Donorwet

Maandag 20 april, De tv-show showleider Simon Slof

Met de tv-show doen we allerlei spelletjes en quizzen van TV als voorronde. Dit zijn o.a.:

  • Lingo
  • 5 tegen 5
  • Minute to Win it
  • Dozenspel van de Jongens tegen de Meisjes
  • Bomdoos van Ik hou van Holland.

Aan het eind doen we dan nog een Knock Out Show zodat er  uiteindelijk maar 1 winnaar overblijft. Met die ene winnaar gaan we de koffertjesjacht van Linda de Mol doen.

Maandag in mei, Klankbordgroep.

Afsluitende verrassingsbijeenkomst verzorgd door het klankbordteam. Datum wordt nader bekend gemaakt.

Woensdag 23 september,

Angeline Vrijlandt komt met haar zingende typetjes “Toos de Schoonmaakster” en “Swinging Ouwe Sjaan” de boel op stelten zetten! Het wordt een gezellige, vrolijke en muzikale avond met veel humor, meezingers van toen, inhaken en meedoen. Sommigen herkennen Angeline misschien nog uit de tijd dat ze deel uitmaakte van Theatergroep Klaproos (o.l.v. Teun en Carla Oskam aan de Hoenkoopse Buurtweg) waarmee ze bijna 10 jaar in de regio heeft opgetreden tussen ca. 1990 en 2000. Sinds 2005 treedt zij door het hele land op in haar eentje maar met haar vele typetjes. Dit doet zij met veel energie en plezier zoals jullie zelf zullen ervaren op 23 september!

                                                                      Programma Activiteiten/workshops  **

Oktober                 

Woensdag 30      Workshop kaart maken bij Trijnie op

                            de boerderij.

Donderdag 10     Jaarlijkse Vrouwen van Nu Beurs. Dit keer in de Avifauna, Alphen aan de Rijn

December:

Woensdag 18      Workshop kerststuk maken bij tuincentrum GroenRijk in Montfoort.

Donderdag 19      Workshop kerststuk maken bij tuincentrum GroenRijk in Montfoort.

2020

April  alle workshops afgelast                   

Woensdag 8      Workshop paasstuk maken bij tuincentrum GroenRijk in Montfoort.

Woensdag 8      Workshop kaart maken bij Trijnie op de boerderij.

De exacte data kunt u lezen in de Nieuwsbrief.

** alleen bij voldoende deelname

Het theater voor cultuurliefhebbers uit de regio Haastrecht, Krimpenerwaard Gouda en Oudewater: jeugd- & familievoorstellingen, theater, cabaret, muziek en film. Cultuurliefhebbers én artiesten komen graag om het gastvrije Concordia-gevoel te ervaren. Voor een heerlijke avond uit: film, theater, cabaret, muziek of een leuke middagvoorstelling met een gezellige Concordia-nazit. Samen een voorstelling bezoeken? Is er belangstelling voor een van de voorstellingen, geef dit dan door aan Bep Sluis (06-51831332 of vrouwenvannuoudewater@gmail.com)

Programma Vrouwen van Nu  Beurs 10 oktober 2019 Avifauna, Alphen a/d Rijn

Op donderdag 10 oktober 2019 vindt de jaarlijkse Vrouwen van Nu Beurs plaats. Dit keer in Vogelpark Avifauna in Alphen a/d Rijn. De Beurs wordt dit jaar georganiseerd in samenwerking  met provincies Noord- en Zuid- Holland. Het wordt een zeer divers en leuk programma met interessante gasten. Traditiegetrouw starten wij met een plenair programma. Een van de programmaonderdelen is de lezing van Saskia van den Ouden, Vrouwen van Nu verschilmaker 2019. Ook de Vrouw van Nu 2019, een lid dat voor haar verdiensten voor de vereniging in het zonnetje wordt gezet, wordt dan bekendgemaakt. Vervolgens begint een inspirerend programma van lezingen en workshops in drie rondes, kun je de info-markt en de expositie van de textielwedstrijd van het Kennisnetwerk Textiel bezoeken en meebepalen wie daarvan de winnaar wordt. Na het actieve middagprogramma vindt, onder het genot van een hapje en drankje, de prijsuitreiking van de Kennisnetwerk Textiel wedstrijd plaats.

Ontvangst is vanaf 9.45 uur onder het genot van een kopje koffie met iets lekkers uit de beide provincies. Het programma begint om 10.30 uur en eindigt rond 16.30 uur. Bekijk het volledige programma via onderstaande link

vrouwenvannu.nl/landelijk/programma-vrouwen-van-nu-beurs

Tickets kosten € 29,50 en zijn alleen te koop via de ticketshop.

                                                                              

Geïnteresseerden, die een afdelingsavond wensen bij te wonen, zijn van harte welkom.

Het meedoen aan activiteiten is voor eigen risico!