Tuin- & kringloopwinkel Calendula in Assen

VROUWEN van NU excursie reiscommissie 26/06/19

Onze laatste activiteit voor de zomer. Met stralend zomerweer gaan we op woensdagmorgen 26 juni met 16 dames naar Calendula in Assen. Een tuin- en kringloopwinkel op het terrein van GGZ. Calendula is veelzijdige winkel waar je terecht kunt voor onder andere bloemen, planten, kado- en sfeerartikelen. Daarnaast is een deel van onze winkel ingericht als kringloopwinkel  voor de verkoop van brocante en “tweedekans” artikelen.
Van juni tot in de herfst kun je je eigen bloemen plukken in de pluktuin. Bijzondere vaste plantjes zijn ook te koop. Calendula heeft een eigen kwekerij en de groenploeg voorziet in de aanleg van tuinen en tuinonderhoud.
Tuin- & kringloopwinkel Calendula is onderdeel van de sociale onderneming Daat-Drenthe en biedt arbeidsmatige dagbesteding. Daarnaast is het een leerbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onder begeleiding werken er 60 mensen op verschillende dagen waaronder sinds kort ook vluchtelingen.
Bij aankomst staat buiten op picknicktafels tafels onder het groen, koffie, thee en lekkers klaar. Na een korte uitleg snuiven we rond in winkel en tuin. Menigeen vindt wat van zijn gading. Een adres om te onthouden en aan te bevelen.

Namens de reiscommissie, Albertje Nienhuis-Naber