Vrouwen van Nu Odoorn.

In onze wereld en ook in ons land komen nog steeds de meest afschuwelijke ziektes voor. Eén daarvan is de ziekte van Parkinson. De meesten van ons zijn wel eens in aanraking gekomen met deze ziekte die zich kenmerkt door stijfheid, trillen, schuivelend lopen, moeite met evenwicht, moeite met praten etc. Dit zijn echter nog maar enkele van de symptomen. De ziekte openbaart zich vaak al op vrij jonge leeftijd tussen de 40 en 60 jaar. Iedereen begrijpt dat er veel onderzoek nodig is voor betere medicijnen en het vroegtijdig opsporen van deze ziekte.

Het is vandaag 24 april 2019 en we zijn hier in de Boshof om de heer Ronald Klaar van de Parkinson vereniging een cheque te overhandigen. 
Marieke, de huidige voorzitter van Vrouwen van Nu Odoorn, legt aan de heer Klaar in het kort uit wie de Vrouwen van Nu zijn, en wat ze zoal doen.

De Vrouwen van het breiproject hebben weer een aardig bedrag bijeengebracht en hebben deze keer als doel de Parkinsonvereniging gekozen. Een cheque van € 1.000,- kunnen we aan de Parkinsonvereniging aanbieden. Niet gering dus. Opnieuw een groot applaus voor deze groep vrouwen, die overigens niet alleen breien, maar ook naaien, quilten, etc.

Toch willen we ook onze kopers een keer een pluim geven. We verkopen op speciale dagen bij de Coop supermarkt in Odoorn en in het winkeltje van de Paasbergen. Natuurlijk zijn er mensen die voorbijlopen, maar er zijn steeds meer mensen die speciaal die dagen komen om wat te kopen of zomaar wat in de pot te doen en zodoende ons initiatief en daarmee het goede doel te steunen. Er waren vorig jaar zelfs mensen die het flessengeld spaarden en dat voor het goede doel doneerden. Er werd spontaan geld gepind om mee te kunnen doen. Fantastisch!
Bedankt iedereen, het geeft ons goede moed om hiermee door te gaan.

Dinie Wilting en de vrouwen van het breiproject.