Magazine september 2020

Lees hier het hele Magazine>>>

September

Zonnige dagen liggen achter ons, de hei staat prachtig in bloei tussen Odoorn en Exloo. Het is september zoals elk jaar maar toch ………………….

Het nieuwe jaar voor de Vrouwen van Nu ging in januari van start met goede wensen, onder het genot van een drankje en ons bekende “kniepertie”. Tijdens de jaarvergadering kondigden we 2020  aan als  een jubileum jaar  en  dus een feestelijk jaar waarin we stil staan bij de oprichting van de Nederlandse Bond voor Boerinnen en Plattelandsvrouwen, 90 jaar geleden. Ons programma boekje gevuld met een gevarieerd programma voor onze avonden, uitjes naar musea, naar Schiermonnikoog, suggesties uit de ideeën bus zoals een high tea werd uitgereikt met het thema; Vier je successen, het is een feest waard.

Uiteraard mogen we onze successen vieren, onze verjaardagen en bijzondere momenten. Helaas mag dat nu alleen in hele kleine kring. Een nieuw virus, Covid-19 sinds maart in Nederland, heeft ons leven op zijn kop gezet. Maatregelen om het virus in te dammen beperken ons in het dagelijks leven en zijn overal voelbaar. Zo ook in het verenigingsleven en ook voor onze Vrouwen van Nu.

De bijeenkomsten en de uitjes worden afgelast, de sociale contacten beperkt en de 1.5 meter regel in acht genomen. Als bestuur zoeken we naar mogelijkheden om wel contact te hebben. Dat doen we dan nu op een nieuwe manier in de vorm van een tijdschrift! Een speciale uitgave samengesteld door het bestuur met een gevarieerde inhoud mede door een bijdrage van een aantal leden zoals een terugblik op de afgelopen periode maar ook vragen over de toekomst, een wist u datje uit de archieven, een speciale wandeling, een recept voor warme en koude dagen, droedels en een verhaal over een jonge vrouwelijke ondernemer die in deze tijd haar eigen bedrijf heeft opgestart. Kortom ga er eens voor zitten, neem een kopje koffie, zet de bril op, pak je schaar en je potloden!

Op afstand contact met elkaar houden is even wennen, maar laten we het wel proberen. Wij wensen jullie veel leesplezier en alle goeds voor de komende tijd.

Met vriendelijke groet namens het bestuur, Marieke Akkerman