Fietstocht naar beeldentuin Harwi in Eeserveen

Vanwege het coronavirus zijn er dit jaar geen bijeenkomsten meer. Het bestuur had daarom een soort enquête uitgeschreven om te peilen waar nog wel behoefte aan was. Daaruit kwam naar voren een fietstocht in de buurt of een koffie/thee middag in een tuin. We hebben dit ter harte genomen en een combinatie van beide gemaakt.

Fietsen met een bezoek aan de keramiektuin van Harwi. We hadden 2 middagen gepland, maar vanwege de hittegolf is de eerste middag vervallen. Op donderdagmiddag 20 augustus zijn we met 11 leden naar Harwi geweest.          

Het weer was warm maar door de bewolking toch aangenaam. Door het bos ging het richting Achterweg, waar we op een douche getrakteerd werden, omdat een akkerbouwer niet alleen zijn perceel, maar ook de Achterweg besproeide.

Aangekomen in Eeserveen hebben we eerst de mooie tuin met diverse beelden bekeken. Ruimte genoeg om dit met afstand van elkaar te doen. Na een uurtje hebben we ons op het terras neer gevleid, waar het goed toeven was. Onder het genot van een kopje koffie/thee met iets lekkers, aangeboden door de vereniging, konden we gezellig even bijpraten.

Na het bekijken van de galerie was het tijd om nog een fietstochtje richting huis te maken. De route ging deze keer via het Schapenpark, waar de heide prachtig in bloei stond.

Aangekomen in Odoorn gingen we allemaal onze eigen weg naar huis, nadat een ieder van mening was dat het een leuke middag was. Voor herhaling vatbaar.

Albertje Kort