Stadstuinen Rijkskantoren Groningen

Met 8 dames op de fiets naar Groningen.

We zaten nog niet op de fiets of een van de dames zei:  "Ik heb nog geen koffie gehad!" Dat was niet tegen dovemansoren oren gezegd, want de schrijfster houdt ook van koffie.... Stop ..... theehuisje .... koffie met heerlijk gebak.

Na de koffie vervolgen wij onze tocht richting Paterswoldsemeer waar we gaan lunchen bij de vuurtoren. Na de lunch over de Hoornsedijk richting Groningen. Even langs Mama Mini, want als je in Groningen bent, kun je die niet overslaan.

Aangekomen bij de stadstuin van de Rijkskantoren complex, Kemperberg. De vrij toegankelijke stadstuin ligt rond het opvallende gebouw, dat ook wel het cruiseschip  wordt genoemd. Hierin zijn de DUO (dienst uitvoering onderwijs) en de belastingdienst en gevestigd.

De stadstuin heeft een opervlakte van bijna 3,5 ha waarvan ruim 1 ha op het dak van de parkeergarage ligt. In de daktuin zijn 55.000 vaste planten in 200 soorten en 40.000 bollen geplant.
De beplanting langs de rand van het daktuin heeft een meer natuurlijk karakter. Dit verbindt de tuin op natuurlijke wijze met het aangrenzende Sterrebos.

Na een enthousiaste rondleiding van Rixt gaan wij op de fiets terug naar Norg.

Onderweg komen we nog een schaapskudde tegen, WAT EEN PRACHTIGE DAG.

Voor foto's even hier klikken.

Groetjes,

Geesje Stel