Allent an taofel

Anne Doornbos en Herma Stroetinga op de laatste avond voor de zomerstop bij de Vrouwen van Nu.

Afscheid
Eerst namen we afscheid van onze bestuursleden Aafke Beukema en Tiny Reker. Door omstandigheden konden zij er met de jaarvergadering niet bij zijn. De dames werden bedankt voor hun inzet en kregen  een vaas met orchidee overhandigd.
Ook werd afscheid genomen of  van Mien Steunebrink. Zij stopt als commissielid van de tuingroep.

Verhalen en gedichten
Na de pauze kwamen Anne Doornbos en Herma Stroetinga aan het woord. Anne stelde zich voor. Hij vertelde dat hij op Erica was geboren als boerenzoon. Hij kon echter goed leren en werd daarom geen boer. Zijn laatste baan was gemeentesecretaris bij de gemeente Noordenveld. Anne schrijft gedichten en verhaaltjes en heeft enkele boekjes uitgebracht.
Zijn liefde voor het Drents ontstond eigenlijk toen hij in Heerenveen kwam te wonen. 'Met Fries', zo zei hij, 'kom je niet verder dan Wolvega, maar de Nedersaksische taal - waar Drents ook onder valt - strekt tot de Poolse grens. In Noord Duitsland kan je best met Drents terecht.'
Anne leest een aantal gedichten voor, o.a. Hier kom ik weg (dit slaat op Erica). Daniel Lohus heeft hier een lied op gemaakt.

Dan komt Herma Stroetinga aan het woord. Zij is in Paterswolde geboren, maar met haar tiende naar Norg verhuisd. Ze woont nu weer in Paterswolde.
Herma schrijft alleen maar kinderverhalen. Niet zo geschikt voor onze groep. 
Ze leest daarom enkele verhalen en gedichten van andere schrijvers(sters) voor.

Van Ali Brals het verhaal 'voorjaar', enkele gedichten van meester Peter van der Velde uit Roderwolde. Een vakantieverhaal van Marjan Berk en een gedicht van Frans Westenbrink over de Tweede Wereldoorlog.

Dan komt Anne Doornbos weer aan het woord en vertelt ons nog enkele verhaaltjes en gedichten.

Na de tweede pauze voeren Anne en Herma de eenakter 'Allent an taofel' op.

Voor foto's even op de link klikken:  https://photos.app.goo.gl/8oVq40509ZU3Fezp1.

Agrarische dagen.

De eerste en tweede week van oktober worden de agrarische dagen gehouden.  We gaan dit jaar naar Nieuw Buinen. 
Programma: Bezoek bloembollenteler, akkerbouw en energieopslagbedrijf, aardewerkfabriek/museum Royal Goedewaagen en Glasmuseum Nieuw Buinen.
Onze voorkeur gaat uit naar  9 of 10 oktober.

Kosten € 38,-. Als je mee wilt, wil je je dan zo spoedig mogelijk opgeven bij Grietje Holt? Haar telefoonnummer is 612881.

.