ABBA

ABBA avond bij de Vrouwen van Nu afdeling Norg.

Jessica Wassenaar is te gast om ons te vertellen over het leven van ABBA. 
ABBA staat voor Agnetha, Benny, Björn, Anni Frid.
Het viertal is vlak na de 2e wereldoorlog geboren. Drie in Zweden en Anni Frid in Noorwegen. De vader van Anni Frid was een Duitse soldaat. Daar werd haar moeder zo mee gepest dat ze naar Zweden verhuisden en bij haar oma ging wonen. Alle vier waren ze al van jongsaf aan met muziek bezig. Ze zijn ook alle vier jong getrouwd.

Op een gegeven moment kwamen ze elkaar tegen en gingen samen muziek maken. Succesvol. Hun eerste lied was Ring, ring, maar ze braken pas door toen ze in 1974 het Eurovisie Songfestival wonnen met Waterloo.

Eigenlijk waren de succesjaren van ABBA maar kort. Het begon in 1974 en eindigde in 1981/1982.

Inmiddels waren alle vier gescheiden en trouwde Agnetha met Björn en Anni Frid met Benny. Ook deze huwelijken hielden geen stand. Tussen de verhalen door hoorden we mooie nummers van ABBA . Een hoogtepunt van ABBA was het optreden op een gala avond aan de vooravond van het huwelijk van koning Carl Gustav met koningin Silvia waar ze het nummer Dancing queen zongen. Ze gingen naar Zwitserland voor een optreden voor Unicef. Daar zongen ze chiquitita. Ze schonken dit nummer aan Unicef ,zodat deze organisatie van de opbrengst geld kreeg.

ABBA gaf nooit weinig interviews. Maar we zagen er een met Mies Bouman. Natuurlijk zagen we tot slot nog een stukje van de musical Mama Mia met Simone Kleinsma.

Lijkt het u leuk eens een avond van ons bij te wonen?
Kom dan gerust eens een keer. Je mag twee keer als gast een avond bijwonen.
Behalve onze avonden hebben we ook nog een aantal commissies, te weten de handwerk, literatuur, theater, museum, quilt, tuin, wandel en fietsgroep.
Ook hebben we een breicafé en een reiscommissie die mooie uitjes organiseert. Er is vast wel iets bij wat uw interesse heeft.


Kerstavond.

Op de avonden in oktober en november kun je je opgeven voor de kerstavond. De eigen bijdrage (bedrag is nog niet bekend) moet dan ook worden betaald.