Wandelexcursie Landgoed Nijenburg Heiloo

Hoe lastig de maatregelen rond Corona ook zijn, zo lang we gezond zijn kunnen we de wandelschoenen aantrekken en er op uit gaan.

We gaan een dagje naar Heiloo en bezoeken Landgoed Nijenburg. Een rondleiding in een deel van ‘Huize Nijenburg’ (het huis wordt gedeeltelijk particulier bewoond) de tuinen en het park. De dag begint als je parkeert op de parkeerplaats aan de Belieslaan en in een klein half uur door het bos naar ‘Huize Nijenburg’ loopt. Met de bus vanaf station Alkmaar stap je bijna voor de deur uit.

Om 10.00 uur staat de koffie/thee klaar. Uiterlijk 10.30 uur begint de rondleiding.

‘Huize Nijenburg’ heeft vanaf ongeveer 1600 verschillende verbouwingen gekend, van jachthuis, naar 18de- eeuws classicistisch, steeds aangepast aan de stijl van de tijd en de aard van de bewoning. Het huis is nu eigendom van Vereniging Hendrick de Keyzer, de tuinen en het park hoort bij Natuurmonumenten.

We lunchen bij Herberg Jan in Heiloo, daarna maken we een begeleide wandeling door de tuinen en het park, bijna 5 km. We sluiten de dag af om ongeveer 15.30 uur.

Aanvang 10.00 uur bij ‘Huize Nijenburg’, Kennemer straatweg 278 A, Heiloo. Landgoed Nijenburg ligt ongeveer 20 minuten lopen van NS station Heiloo.

Op NS Station Alkmaar en Heiloo zijn OV fietsen beschikbaar. Elk half uur rijdt bus nr. 167  vanaf NS station Alkmaar Centraal richting Heiloo, uitstappen bij halte Kattenberg. Parkeren op de parkeerplaats aan de Belieslaan, daarna ca. 20 minuten lopen naar Huize Nijenburg.

Donderdag 26 augustus 2021.                    
Voor deze dag zijn er 24 aanmeldingen en er worden geen nieuwe aangenomen.

Woensdag 8 september 2021.
Voor deze dag zijn er 8 aanmeldingen en er worden geen nieuwe aangenomen.

Kosten € 26,00 inclusief lunch.