Textieldag 2021

Het was een geweldige dag, 30 september jl. Een dag, gehouden in de Oude School in Hensbroek, met veel creativiteit. De workshop was dan ook volgeboekt. Het thema was 'Haal je lievelingsfoto onder het stof vandaan'. 

Er zijn van die dagen dat de wereld veelal wordt gezien door het oog van de camera. Met als gevolg computers en telefoons vol afbeeldingen, dozen met  foto’s en stapels albums. Foto’s  worden opgeborgen en komen niet meer van hun plaats. 

Haal de lievelingsfoto onder het stof vandaan, dit kan zijn: een mooie natuuropname, een portret, een groepsfoto, een afbeelding van een huisdier enz. enz.  De gekozen foto ondergaat een metamorfose en zal daardoor vast en zeker niet  verdwijnen in de vergetelheid, misschien krijgt het werkstuk door de toevoegingen wel een ere plaats.

De originele foto ( zwart/wit of kleur) blijft intact, een kopie uit de printer van de gekozen foto wordt op stof overgebracht en ondergaat bewerkingen naar keuze b.v. vergroten, delen weglaten, verscheuren, verknippen en borduren.

De dag werd verzorgd door Lia Zwart en May de Lange.