Je derde naam met Anne van Delft

De vertelvoorstelling “Je derde naam” met Anne van Delft, op 5 november 2021 in de Taborkerk in Purmerend, was een eyeopener voor de aanwezigen. Want ja, wat is jouw derde naam? Het is een naam die bij je past, waar je je bij thuis voelt, dat is zeker. Het vinden van deze naam nam de aanwezigen terug door het eigen leven. Het leverde na de pauze mooie onderlinge gesprekken, inzichten en humor op.

Voor de pauze vertelde Anne, zij is haar leven lang vertelster. Grote verhalen van oude volken of kleine verhalen van gewone mensen brengt ze dichtbij. Het verhaal ‘Je derde naam’ vindt zijn wortels in een Indiaanse vertelling.

Je eerste naam krijg je van je ouders, de tweede verdien je door wat je doet en aan de wereld laat zien en je derde naam die vertelt wie je werkelijk bent. Maar …..die naam moet je zelf kiezen. Hoe doe je dat? Anne nam ons mee in een humoristische en aanstekelijke zoektocht naar haar derde naam en nodigde ons uit op zoek te gaan naar onze derde naam.

Bij het ouder worden merk je veranderingen aan de buitenkant, maar die aan de binnenkant die zijn ’t spannendst, Anne groeit als vrouw maar haar naam krimpt, Anneke – Anne - An. Wat blijft er van haar over als ze geen derde naam vindt? Anne vertelt, deelnemers vertellen, we delen de waarde en de kracht van het ouder worden.

Wil je meer over Anne van Delft lezen? Lees het artikel dat in het februari nummer van het Magazine stond of kijk op haar website Annevandelft.nl