indrukwekkende lezing Nhung Dam

De Commissie Cultuur & Zo organiseerde op 20 april 2022 een ontmoeting met Nhung Dam in de Brink in Obdam. De bijeenkomst werd bezocht door meer dan 80 leden.

Nhung Dam, actrice, caberetière en columniste, vertelde over haar achtergrond en de motivatie voor het schrijven van haar boek ‘duizend vaders’. Judith Swenne stelde haar de vragen naar aanleiding van haar boek.

Haar ouders zijn Vietnamese bootvluchtelingen, Nhung groeide op in Groningen en heeft zelf haar carrière moeten opbouwen. Ze groeide eenzaam op, met pesterijen op school, een ‘buitenbeentje’ door haar uiterlijk en achtergrond, en in een ‘blanke’ en vaststaande maatschappij om haar heen. De druk om te presteren werd ook groter naarmate Nhung besefte, dat haar ouders die kans niet hebben gehad. De keuze van de toneelschool werd haar in eerste instantie niet in dank afgenomen.

Haar ervaringen in deze maatschappij, haar eenzaamheid en tomeloze inzet om iets in haar leven te bereiken worden uiteengezet in haar nieuwe boek “Duizend Vaders’. Velen van de 85 aanwezigen lieten hun aankoop signeren door Nhung zelf.

Een interessante en geslaagde middag!

Diny Kreuk