zoom cursus

nieuwe data:

maandag        8 maart ochtend / middag
woensdag   10 maart ochtend / middag
dinsdag    16 maart  ochtend / middag
maandag22 maartochtend/middag
woensdag24 maartochtend/middag
dinsdag30 maartochtend/middag

 Aanmelden bij:
vrouwenvannu.wegwijzers@gmail.com 

De “Zoom training” verzorgd in Noord-Brabant
door de Wegwijzers is een groot succes!

Nu we elkaar nog steeds niet fysiek kunnen ontmoeten zoeken we naar nieuwe mogelijkheden om elkaar toch te kunnen zien en spreken. En tegenwoordig is er technisch heel veel mogelijk. Jullie hebben vast wel eens de term “ZOOM” gezien of gehoord. Zoom is een digitaal vergaderprogramma, waarmee je met elkaar verbinding maakt via computer, tablet of smartphone.

Een goed alternatief, samen Zoomen: op een afgesproken tijd kruipt eenieder achter haar computer en maakt contact met degene die mee wil doen ……

Vanuit het landelijk bureau worden door Evelien “Zoom trainingen” georganiseerd. De belangstelling hiervoor is zo groot, dat ze hulp heeft gevraagd vanuit elke provincie. De Wegwijzers van Noord -Brabant hebben hier op ingehaakt en zich verdiept in Zoom. Vanaf december 2020 tot en met half januari 2021 hebben zij met groot succes een twintigtal trainingen gegeven aan de Vrouwen van Nu van Brabant.

Het is verbazingwekkend dat er zoveel animo voor was, niet alleen vanuit de besturen maar ook afdelingsleden meldden zich aan. Met een paar instructies en wat handige tips heb je het zo onder de knie!!

In een training krijg je uitleg over het programma Zoom, zodat je hier zelf mee aan de slag kan gaan. Voorwaarde is, dat je thuis een laptop, computer met losse webcam, tablet of smartphone hebt.

Alle kringteams in Noord-Brabant hebben van het Provinciaal Bestuur een abonnement op Zoom.us ontvangen, waardoor zij zelf en alle afdelingen die bij deze kringen horen hier gebruik van kunnen maken.

Zoom is voor de Vrouwen van Nu uitstekend geschikt voor onder andere bestuurs- en/of ledenvergaderingen, bijeenkomsten van leeskringen, handwerkgroepen of andere interessegroepen. Of om onder het genot van een kopje koffie of thee even met elkaar te praten.

Zoomen is eenvoudig te leren. 
Wie ook wil leren Zoomen kan zich aanmelden bij  vrouwenvannu.wegwijzers@gmail.com 
Zowel bestuursleden als leden zijn van harte welkom.

En uiteraard hadden wij ook last van koudwatervrees maar Evelien was een uitstekende coach die ons (en anderen) er zo doorheen loodste. 
Nee, je hoort ons niet zeggen dat dit Zoomen of Zoom-vergaderen het normale vergaderen, bijeenkomsten van leeskringen, handwerkgroepen of onder het genot van een kopje koffie of thee even met elkaar praten moet gaan vervangen. Maar als het niet anders kan is het een uitstekend alternatief. Het proberen waard.

Dus meld je aan! En verwonder je kinderen en/of kleinkinderen.

Voor degene die de introductietraining nog eens over willen doen of de handigheid niet willen verleren ……. Meld je aan voor een vervolgcursus op bovenstaand e-mailadres. We nemen dan de basiszaken nog even door en kun je leren hoe je zelf een gratis account aanmaakt in Zoom.

DOEN!!

Vrouwen van Nu zijn leergierig én vooruitstrevend!

Tot Zoom,

De Wegwijzers, 
Anny van den Biggelaar, Mieke Siemerink, 
Doortje van Delft en Leny Groenendijk