Bezoek Europees Parlement

Vrouwen van Nu uit Borne, Hengelo en Enschede op bezoek bij Annie Schreijer-Pierik  in Brussel.

Donderdag 12 september 2019 heeft een bus met 55 Vrouwen van Nu van de afdelingen Borne, Hengelo en Lonneker/Enschede op uitnodiging van Annie Schreier, een bezoek gebracht aan het Europees Parlement in Brussel.

De reis begon ’s morgens heel vroeg en tegen 11 uur werden we ontvangen door Annie Schreijer en twee beleidsmedewerkers - Maybritt Kiel en Stijn Broekhuis - in het Bezoekerscentrum. Annie vertelt over haar leven als boerin en politica. Al jong bestuurde Annie landbouworganisaties en kwam ze voor een periode van vier jaar in de gemeenteraad van Ambt Delden. Vervolgens groeide ze door naar Provinciale Staten van Overijssel en later nam ze twaalf jaar lang zitting in de Tweede Kamer. In 2014 werd ze lijstduwer bij de verkiezingen voor het Europees Parlement en werd met 113.123 voorkeurstemmen gekozen en in 2019 opnieuw met veel voorkeurstemmen herkozen.

Annie heeft een zetel in de Europese Volkspartij (EVP) Totaal zijn er 751 leden, waarvan de EVP 182 leden heeft.

Ze is lid van de Europarlementscommissie voor Milieubeheer, Volksgezondheid en Voedselveiligheid,

Landbouw en Plattelandsontwikkeling en Visserij. Bovendien is ze lid van de Europarlementaire delegatie met Rusland en de delegatie met de Afrikaanse, Caraïbische en Pacifische landen.

Ook is ze secretaris-generaal van de Intergroep voor Biodiversiteit, Jacht en Platteland.

Een breed pakket. Ze heeft sinds haar verkiezing in 2014 veel groepen met bezoekers rondgeleid en vindt het belangrijk om uitleg te geven over de werkzaamheden en alle activiteiten van het Europees Parlement.

Nadat Maybritt en Stijn een presentatie hebben gegeven over de werking van de Europese Commissie bekijken we de Grote Vergaderzaal en gaan samen op de foto.

Na de warme lunch in het bezoekersrestaurant gaan we naar de beveiligde zone waar ieder van ons  in een vergaderzaal vanachter een eigen microfoon een vraag kan stellen; hier wordt goed gebruik van gemaakt en Annie gaat uitgebreid op alle vragen in.

Het was een leerzame dag, waarin we hebben kunnen zien hoe het Europees Parlement werkt, en zelf ook een aantal zaken bij Annie onder de aandacht hebben kunnen brengen.

We bedanken Annie en haar medewerkers hartelijk voor deze dag, die vervolgens buiten wordt afgesloten met het zingen van het Twentse Volkslied.

(meer foto's zijn te vinden in het foto-album)