Livestream Kick-off Landelijke Voedsel Platform terugkijken

Terugkijken kick-off bijeenkomst

25 maart j.l. was de kick-off van het Landelijk Voedsel Platform. De live-stream van de inspirerende gesprekken met de verschillende voedselexperts is terug te kijken, klik hier.

Het Voedselplatform is een initiatief van Vrouwen van Nu i.s.m. met LTO Noord Vrouw & Bedrijf. Met het Voedsel Platform wil Vrouwen van Nu de kloof dichten tussen boeren en burgers, producenten en consumenten. Tijdens dit project wordt informatie verzameld en gedeeld om de antwoorden te verzamelen en de kennis te delen over ‘de verschillende waarheden rondom goede voeding’.

Thema’s die besproken zijn op de bijeenkomst:

  • Schijf van Vijf anno 2020; wat heb je nodig aan gezonde voeding
  • Voedsel van ver en van dichtbij; mondiaal aanbod en regio-producten
  • Kopen met een goed geweten; eerlijke prijzen voor eerlijke producten
  • Duurzame landbouw; omgaan met de aarde van morgen

We werken hierin samen met De Streekboer, LTO, Gemeente Amsterdam, BioNext, Agriterra, TAPP Coalitie en het Voedingscentrum.

Vrouwen van Nu en LTO Noord Vrouw & Bedrijf vertegenwoordigen samen een grote groep vrouwen. Vrouwen als producent en consument van voedsel. We willen het gesprek op gang brengen, elkaars waarheden horen, van elkaar leren, samen naar oplossingen zoeken in plaats van tegenover elkaar staan.

Na 25 maart wordt het project verder uitgerold en zal er vier keer per jaar een nieuwsbrief verschijnen en komen er een aantal concrete producten zoals een glossy over ‘de waarheden rondom voedsel een toolkit voor afdelingsbijeenkomsten van Vrouwen van Nu en LTO Noord Vrouw & Bedrijf, een reizende tentoonstelling voor bibliotheken en musea, en een video.

Met dit platform zet Vrouwen van Nu zich in voor duurzaam ontwikkelingsdoel 12: verantwoorde consumptie en productie.