Najaarsreis 2017 afd. LELYSTAD

Land van Nijmegen en Kleef (buitenlands reisje!)

10 OKTOBER 2017

Hier zijn de foto's te bekijken

Om 8.30 zouden we vertrekken vanaf de Meent, maar we misten nog een deelneemster. We vonden het toch een beetje lastig om zonder haar te vertrekken, na rijp beraad en rondbellen hadden we haar gevonden, zij stond bij de Hanzeborg... Voor onze (vrouwelijke) chauffeur geen enkel probleem om langs de Hanzeborg te rijden, vrouwen onder elkaar hé!

Nog even een dingetje, voor Kleef hadden we een paspoort of identiteitskaart nodig, oeps... hadden we niet allemaal aan gedacht. Samen met onze chauffeur besloten we om illegaal de grens over te gaan, spannend!

Hoewel de weervoorspelling niet zo best was, heeft het weer ons niet in de steek gelaten, we hadden er zelfs een zonnetje bij en soms een beetje regen.

In Woudenberg hadden we de eerste stop voor een kopje koffie met een lekker gebakje. We reden een mooie route over de Veluwe naar Nijmegen.

Onze chauffeur wist ons veel wederwaardigheden te vertellen van de route waar we langs reden.

In Millingen aan de Rijn konden we ons tegoed doen aan een heerlijke koffietafel met soep en een kroket.

Na het eten kwam er een gids aan boord om ons reisje naar Kleef te vervolgen. Zij wist ons heel veel te vertellen over het grensgebied tussen Nederland en Duitsland, ook tijdens en na de oorlog.

Eenmaal in Kleef aangekomen hadden we nog een uurtje om het centrum van Kleef te bekijken en te winkelen. Tot slot hadden verschillenden van ons een Konditorei gevonden met heerlijke Duitse Torte....

Het was een mooie, afwisselende dag waar we veel gezien en gelachen hebben, maar ook veel hebben kunnen bijpraten....

 

Namens de reiscommissie

Anneke Baars

Ank Lelieveld