Zij maakt het verschil: Thuiswerken

Het werkend leven is in coronatijd plotseling enorm veranderd. Met het advies vanuit de overheid om zoveel mogelijk vanuit huis te werken, verplaatst de werkplek ineens van kantoor naar huis. Dit brengt de nodige veranderingen met zich mee. Was thuiswerken voorheen voor velen een uitzondering, nu zorgt het coronavirus ineens voor een stroomversnelling in alle ontwikkelingen rondom het thuiswerken.

Edith Pieters, beleidsadviseur in de sector Maatschappelijke opvang, werkt sinds corona thuis en neemt ook meer huishoudelijke taken op zich. “Meer thuiswerken geeft mij juist meer energie”, geeft Edith aan.

Ook Karlijn Straver, verander- en projectmanager bij T-Mobile, werkt sinds de intrede van het coronavirus thuis. Zij is net als veel van de vrouwen die reageerden op onze campagne Zij maakt het verschil, positief over het thuiswerken: "Ik heb meer flexibiliteit om zelf mijn dagen in te richten en te werken op momenten die mij uitkomen. Hierdoor kan ik werken wanneer ik op mijn scherpst ben, in plaats van wanneer men het van mij verwacht door de traditionele 9-5 mentaliteit. Dit ervaar ik als enorm positief. Ook ben ik niet meer gebonden aan een locatie, dat betekent dat ik kan werken op plekken die mij inspireren, of dat nu thuis is, in een andere stad of soms op kantoor. Die vrijheid vind ik fijn. Ik zou dan ook meer thuis willen blijven werken in de toekomst vanwege de vrijheid, en denk ook dat we hier naartoe gaan qua werkwijze."

Het meer thuiswerken wordt door veel vrouwen als positief ervaren. De vrijheid die het thuiswerken met zich meebrengt geeft vrouwen meer flexibiliteit bij het inrichten van hun tijd en leven. Een positief gevolg van de crisis dat veel vrouwen willen vasthouden.

Lees hier meer over de campagne #Zij maakt het verschil.