Zij maakt het verschil: Denise

Denise (lid van Vrouwen van Nu) is marketing manager bij een ICT bedrijf en zag hoe de werk/zorgverdeling binnen haar gezin veranderde als gevolg van de coronacrisis

"Mijn man kwam als gevolg van de coronacrisis zonder opdracht thuis te zitten. Aan de andere kant werd mijn baan als marketing manager juist drukker, wegens een grotere focus op online marketing. De balans tussen al mijn verantwoordelijkheden en tussen mij en mijn partner verdween hierdoor.

In de nieuwe situatie neemt mijn partner meer zorgtaken op zich. Als gevolg hiervan merk ik meer erkenning vanuit mijn gezin voor de dingen die ik doe.

De afgelopen tijd merk ik wel dat het lastig is om op tijd naar bed te gaan en dat we vaker onze jongste dochter achter de tablet plaatsen omdat dit makkelijker is en wij op die manier onze handen vrij hebben om te werken of ons bezig te houden met het huishouden.

Ik ben meer gaan accepteren dat mijn man onze kinderen anders opvoedt dan ik en laat hem uitdagingen zelf oplossen. In deze periode ben ik meer voor mezelf op gaan komen en creëer ik meer rust en ruimte voor mezelf. Ook heb ik mij voorgenomen om meer te communiceren met anderen over waar ik energie van krijg. Dit betekent ook meer ‘nee’ zeggen tegen anderen. Ik heb meer stil kunnen staan bij de dingen en zie dat vrouwen een andere denkwijze hebben die omarmd moet worden. Vrouwen zijn veel beter in staat om intuïtief te handelen en dat is een echte meerwaarde voor de wereld."

Lees hier meer over de campagne #Zij maakt het verschil.