Willie: ''Op het werk dacht ik toch te vaak aan thuis''

Laat ik beginnen met welk gevoel je erbij hebt om na het krijgen van je eerste kindje te gaan werken of juist niet. Ik zal je eerlijk vertellen. Ik kon het niet. Ik had een leuke baan bij de Rabobank, leuk werk en gezellige collega`s. Mijn man heeft een eigen bedrijf, ik klaag niet maar het betekent dat je als vrouw zijnde toch meer taken op je neemt. Het huishouden en de opvoeding. ouderwets of niet. Nadat onze oudste dochter is geboren, nu alweer 26 jaar geleden ben ik nog een korte tijd als oproepkracht werkzaam geweest bij dezelfde Rabobank waar ik werkte. Mijn dochter ging dan naar mijn zus. Een geweldige oppas. Maar op het werk dacht ik toch te vaak aan thuis en ik wilde er gewoon zelf voor haar zijn. Een beetje het moederkloek gevoel. Ik ben met werken gestopt en ik ben lekker thuis gebleven voor mijn kinderen. Na onze dochter kregen we nog twee zonen. Omdat wij een bloembollenbedrijf hebben heb ik af en toe in het bedrijf mee geholpen onder schooltijd. Dit was prima te doen en ook leuk om mijn man te helpen.

Ik heb ook de tijd genomen om op school dingen te doen zoals voorleesmoeder zijn en met knutselmiddagen mee te helpen. Soms reed ik ook voor school met een aantal kinderen naar een leuke excursie. Kinderen vinden het altijd leuk als hun moeder mee gaat. En voor jezelf is zo'n excursie ook leerzaam. Ik heb er geen spijt van gehad dat ik destijds mijn baan heb opgezegd. Mijn dochter zei laatst nog dat ze het heerlijk vond dat ik altijd thuis was.Als ik zelf terug kijk op de jaren zijn ze omgevlogen en voor mezelf heb ik het gevoel dat ik heerlijk van mijn kinderen heb genoten en ik doe het nog.

Toen de jongste 9 jaar was begon het gevoel om buitenshuis te gaan werken toch weer te kriebelen. Ik ben gaan solliciteren en dat viel niet mee. Als je er zo'n tijd uit geweest bent kost het wat energie om weer iets te vinden wat je leuk vindt. Na vele brieven schrijven ben ik aangenomen  in het ziekenhuis als medewerkster archief. Een hele leuke tijd heb ik daar gehad. Daarna heb ik een aantal banen gehad via het uitzendbureau en sinds kort zit op mijn plek als receptioniste in een Gezondheidscentrum. ik voel me hier als een vis in het water door de vele afwisselende taken die er zijn.
Er zijn inmiddels 2 kinderen de deur uit en de jongste blijft hoop ik nog lekker even thuis.Ik heb uiteindelijk toch weer een leuke baan gevonden. De aanhouder wint.

Of je nu gaat werken of niet na je bevalling doe wat goed bij je past. Allebei is prima. Er is altijd werk ook als je later weer aan de slag wilt. Soms moet je je wel eens verdedigen als je zegt ik stop met mijn baan. Trek je daar niets van aan. Ik vind kinderen opvoeden een full time job met alles wat erbij hoort. Dit wordt wel eens onderschat.

Liefs Willie

Lees hier ook de verhalen van andere vrouwen.